Savaş, esnaf ve sanatkarların düşük faizli kredi ile işlerini büyütebileceklerini ifade ederek, “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın 17 Ekim tarihli AK Parti Grup toplantısı konuşmasında yaptığı açıklamayla, TESKOMB ve Halk Bankası ile Hükümetimiz yeni bir adım atarak, Esnaf ve Sanatkarlarımızın kullanacağı işletme kredisi sınırı 150 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkarılacaktır.

Esnaflarımız, sanatkarlarımız eğer bulunduğu iş yerini satın almak istiyorlarsa 500 bin TL’lik krediyi 10 yıl vadeyle de geri ödeyebileceklerdir. Esnaf ve sanatkarlarımız iş yerlerinde ihtiyacı olan bir sıfır araç almak isterse yine 500 bin TL’lik krediyi 5 yıl vadeyle alabileceklerdir. Tabi bütün bunların faizi piyasa faiziyle değil, Hazine’nin desteklediği düşük oranlı faizle olacaktır” dedi.

“10 bin 243 esnafa 441 milyon TL kredi kullandırıldı”

Savaş, Aydın’da 10 bin 243 esnafın kredi kullandığını belirterek, “ Esnaf ve sanatkarlarımıza il genelinde 18 şubesiyle Halk Bankası aracılığıyla 2017 yılı Ekim ayı itibariyle 10 bin 243 esnafa 441 Milyon TL kredi kullandırıldı. Bu yılın başında Koçarlı ilçemizde Halk Bankası şubesinin hizmet vermeye başladı. Yakın zamanda Yenipazar ilçemizde de Halk Bankası şubesi hizmete başlayacaktır. Bunlardan hariç Aydın merkezde de yeni bir Halk Bank şubesi açılacak” diye konuştu. Milletvekili Savaş, Aydın’ın gelişme potansiyelinin harekete geçirilmesinde bu güne kadar Esnaf ve sanatkarların katkısının çok büyük olduğunu belirterek, “Hükümetimiz Esnaf ve sanatkarın gücüne güç katmaya devam ediyor. Bütün bu yenilikler esnafımıza hayırlı olsun. Bereketli ve bol kazançlı günler dilerim” dedi.