Stadyumun çim alanı da dikkate alındığında 100 bine yakın kişinin katılımı hedeflenen bu kongre büyük bir gövde gösterisine dönüştürülecek.

ERDOĞAN DA SICAK BAKIYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Mayıs ayı içinde yapılması planlanan İstanbul İl Kongresi, Ak Parti'nin son MYK toplantısında gündeme geldi. Parti yöneticileri, İstanbul'da kongrelere katılımın fazlalığından kalabalıkları sığdıracak salon bulmakta zorlanılmasından yakındı. Bunun üzerine kongrenin yapılabileceği yerler üzerinde duruldu. Seçenekler arasında Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı da gündeme geldi. Erdoğan'ın da sıcak baktığı bu seçenek üzerinde çalışılması talimatı verildi.

2011'DE AÇILDI

TT Arena'nın 2011'deki açılışında dönemin TOKİ Başkanı, şimdinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşması Galatasaraylıların tepkisini çekmişti. Bayraktar yuhalanınca stadı terk eden Erdoğan daha sonra, "Bu stadın A'dan Z'ye yapımında Galatasaray kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır. Böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı" demişti.