Yerel seçimlerde belediye başkan adayları hakkındaki bilgiler seçmenler tarafından merak ediliyor. AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tahir Büyükakın da bu isimlerden birisi... İşte Tahir Büyükakın'ın biyografisi...

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

1969 yılında Kocaeli'nin Derince ilçesinde doğdu. İlkokulu Derince Turgut Reis İlkokulu'nda bitirdi. Ortaokulu İzmit İmam Hatip'te, liseyi de İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansımı aynı üniversitede yaptı.

1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümü'nde asistan olarak iş hayatına başladım. 2001 yılında İktisat Doktoru, 2013 yılında İktisat Doçenti ünvanını aldı. Akademik kariyeri sürecinde, ekonomik krizler, kriz yönetimi ve istikrar politikaları alanlarında çalıştı.

2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne danışmanlık yaptı. 2007 yılı sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. 2014 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreterlik görevine atandı. 2017 yılının Haziran ayında Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile Bilecik Valiliği'ne başladı.

Tahir Büyükakın evli ve üç çocuk babasıdır.