Yerel seçimlerde belediye başkan adayları hakkındaki bilgiler seçmenler tarafından merak ediliyor. AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hayrettin Güngör da bu isimlerden birisi... İşte Hayrettin Güngör'ün biyografisi...

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

1965 Kahramanmaraş Göksun doğumludur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1987 yılında mezun oldu ve kamu yönetimi dalında yüksek lisans yaptı.

Mali Müşavirlik yaptı ve T.Vakıflar Bankasında mali analist olarak çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak girdiği İçişleri Bakanlığında kontrolör, başkontrolör ve kontrolörler başkanı olarak görev yaptı. Bir dönem Devlet Muhasebe Standartları Kurulu (2006-2009) üyeliği de yaptı. 2016-2017 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008-2018 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 09 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğine atanmıştır.

İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi", "İl Özel İdaresi Mevzuatı", "Belediye Bütçeleri Nasıl İzlenir?, "Belediyenin Organları Meclis, Encümen ve Başkan", "Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı", "Belediyelerde Borçlanma ve İktisadi Girişimler" ve "Belediyelerin Genel Bütçe Payları: Analiz-Sorunlar-Öneriler" isimli yedi kitabı ve çeşitli dergilerde yönetim ve yerel yönetimler üzerine yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Evli ve iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.