Değerli Okuyucularım Ak Parti İl Başkanı Sn. Ömer Özmen ve Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Sn Duygu Göğde, üzerindeki ataleti atmış arı gibi çalışıyor diyebilirim.

Bunun böyle olduğunu AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir Hanımefendi söylüyor.

Sayın Keşir, Aydın iline hoş geldiniz yaklaşık 2 gündür Aydın ilindesiniz Aydın AK Parti Kadınların çalışmalarını nasıl buldunuz?

Ahmet Bey, ben Aydın iline defalarca geldim. AK Parti içinde 2001 yılından beri bulunuyorum Aydın il koordinatörü olarak bulundum 6 ila 7 yıldır gelmiyordum. Ancak bu sefer AK parti Kadın teşkilatlarında ve il teşkilatlarında çok güzel olumlu yönde gelişme gördüm. Burada kırsal kalkınma ve kadın emeği ile toplantılar yaptık. Parti dışından halka açık davetlilerimiz vardı. Burada devletin hibe ve desteklerini anlattık. Bu destekleri kullanan arkadaşları Aydınlı kadınlarla tanıştırdık.

KOSGEB’in, TKDK’nin kadına dönük hibe ve fonları var. Biz öncelikle kadının kalkınmasını istiyoruz. Kalkınmanın Anadolu’dan AK Parti olarak küçük ölçekli işletmeler ile olacağını inanıyorum.

Gezdiğim şehirlerde KOSGEB kredileri ile işlerini kurmuş birçok kadınımız var. AK Parti kadınımızın daima yanındadır. Burada KOSGEB ve ilgili kurumların yetkililerini kadınlarımızla tanıştırdık tüm gayemiz kadınımızı küçük işletmeler kurdurarak kalkındırmaktır.

AK Parti Aydın ilinde 4 milletvekili çıkararak başarı kazanmıştır. Ancak aynı başarıyı Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde gösterememiştir. Aydın’da AK Partili kadınların seçime etki etmediğini mi düşünüyorsunuz, ne diyorsunuz?

Öyle düşünmüyorum farklı illerde farklı tablolar ile karşılaşıyoruz, şehrin demografik yapısı önemli Ankara, İstanbul’da da alamadığımız şehirlerarasında. Bunu sadece kadınlarımıza bağlamak doğru değil. Bu haksızlık olur.

Aydın’da Sn. Özlem Çerçioğlu %54 oy alıyor. Milletvekili seçimlerinde CHP %34 oyla 3 milletvekili çıkarıyor. Ak Parti 4 milletvekili çıkardığı halde büyükşehir belediye seçimini kaybediyor. İlginç değil mi?

Bu konu ayrı bir çalışma konusu. Ama şunu biliyorum Aydın Kadın Kolları çok heyecanlı, çok başarılıdır.

Bundan sonra Aydınlılar bugüne kadar gördükleri kadın kollarından çok daha farklı başarılı teşkilat karşılarında göreceklerdir. Ben bu konuda Aydınlı kadınlarımıza güveniyorum ve iddialıyız bundan sonra sık sık Aydın iline geleceğim.

AK Parti geçmişte çok büyük başarılar kazandı. Ama Aydın’da bir türlü bu başarılı ivme sağlanamadı. Sizin gelişleriniz bunu düzeltmeye katkı sağlayacak mı acaba?   

Biz Türkiye’yi dolaşıyoruz. Aydın ve Denizli’yi ilk bölgemiz yaptık. Aydın ilini mercek altına aldık bundan sonra Aydın Ak Parti Teşkilatını ve Aydın kadın kollarını çok farklı görecek Aydınlılar.

Sayın Başkan, Seda Sarıbaş Hanımefendi MKYK’ya seçildi. Mutlu oldu Aydınlı AK Partililer Ancak Sayın Seda Sarıbaş‘ı sahada göremiyoruz. Mesela Aydın’a AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı gelmiş, sizin yanınızda yok, neden?

Seda Hanım AR-GE Başkan Yardımcısı bugün İstanbul AR-GE Başkanlığının tüm Türkiye eğitimi var. Orada görevli biz dün kendisiyle birlikteydik.

AK Parti İktidarı neden İstanbul Kadın Sözleşmesini kaldırdı?

Şunu söyleyeyim, kadına dönük şiddetle ilgili konularda AK Partiyi özellikle eleştirenler için söylüyorum bunu CHP ve HDP siyasetçileri için söylüyorum, bu konuda AK Parti’nin eline su dökemezler.

2002 seçim beyannamemizde var, kadına şiddetin önlenmesi konusu. Biz 2012 yılına kadına dönük şiddetin önlenmesi için birçok düzenleme yapmıştık. 2005 yılındaki ceza kanununda değişikliğimiz çok köklü değişikliktir. Mesela biz burada töresel cinayetlerle ilgili çok köklü değişikler getirdik. Şimdi töre cinayetler hemen hemen sıfıra indi. Kadına dönük şiddeti indirime dönüktü biz bunu şahsa dönük ağırlaştırılmış suç kapsamına aldık. Bu da yetmedi evlilik dışı suç kapsamı diye bir suç getirdik. Bunları Ak Parti iktidarı yaptı.

2012 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesinde iç hukukta bir sürü düzenleme yaptık.

İstanbul Sözleşmesinden niye çıkıldı?

Son birkaç yıldır aileye karşı bazı lobiler 2012 yılında imzalanan sözleşmeye bağlı olarak bazı söylemler geliştirme başladılar bizde kadına şiddetle ilgi en küçük eksen değişikliği yoktur.

Biz sadece aile karşıtlığı söylemlerinde kullanılmasından rahatsız olduk.

Bunu defalarca söyledik.

Bakın dün Cumhurbaşkanımız 4. Kadın Eylem Planını açıkladı. Her 5 yılda bir kadına dönük eylem planı açıklanır. Bu hafta görüşülecek 4’üncü yargı paketi var. Burada kadına dönük şiddet mücadelede yeni hükümler var. Mesela bir tanesini söyleyeyim. Kanunda EŞE KARŞI İŞLENEN SUÇA DÖNÜK BİR CEZA HÜKMÜ YOK. BUNU ŞİMDİ MECLİS’E SUNDUK.

Kadına dönük AK Partide eksen değişikliği olsa bu olur mu? Burada kadını güçlendirmek gerekir.

Bugün 81 ilde üniversite var, burada kız çocukları okuyor. 2002’de kız çocukların Üniversitede okuma oranı %13’tü. Kadının yoksullukla mücadele etmesi eğitim ile baş ediyor kadın.

Türk kadınını eğitip iş sahibi yapmamız gerekir. Aydın’da da bunu yapıyoruz, Türkiye de de bunu yapıyoruz.

Sayın Başkan, şu an bulunduğumuz mekân Demokrasi Şehidimiz Adnan Menderes’in müzesi. Biz bu müzeyi kazandıran AK Parti iktidarına bir Aydınlı olarak teşekkür ederim. Gelmiş geçmiş hiçbir iktidar bunu yapamadı. Ancak, CHP’li Sn. Özlem Çerçioğlu, ikametini Çakırbeyli köyüne aldı ve burada yaşıyor. Çakırbeyli köyünde Adnan Menderes’le ilgili bir anı müzesi yaptı. CHP’li bir başkanın Menderes için bunları yapmasına ne yorum getirirsiniz?

Müzede özen gördüm, bu eseri ortaya koyan Aydın Valiliğimize bu müze yapımında çalışanlara şu anda görev yapan herkese teşekkür ederim. Adnan Menderes Çine Çayına hasret gitti. Benim şu an Çine Çayına bakarak konuşurken burnum sızlıyor. Büyük üzüntü çekiyorum ve içimde hep bir burukluk var içimde,

Çine Çayı kenarındaki söğüt ağacının altında çayımı içmek istiyorum diyor idama giderken.

(Konuşma anında Ayşe Hanım ve ben hüzünlendik, konuşamadık, kelimler boğazımızda düğümlendi.)

Sayın Başkan, siz AK Parti’nin çok önemli makamı olan Kadın Kolları Genel Başkanısınız ve Tayyip Beye çok yakınsınız. Tayyip Beye söyler misiniz, Aydın ilinden bir Ekonomi Bakanı veya Tarım Bakanı çıkarmasını rica ediyoruz.

Ahmet Bey, Kültür bakanımız Atilla Bey Aydınlı idi, kızı Aydınlı, Bakan oldu. Sayın Cumhur Başkanımız yakın zamanda Aydın’a gelip bu müzeyi açacak ve dünyaya duyuracak o zaman bunu söylersiniz ben de yürekten desteklerim.

Sayın Başkan son sözlerinizi alabilir miyim?

Aydın’da kadın girişimcileri çoğaltacağız bununla ilgili çok hamleler yapacağız. KOSGEB ve diğer kurumlar kadın girişimcilerin emrinde olacaklar. Siz Aydın’da kadın üreticiliği göreceksiniz iddia ediyoruz

Size ve www.aydinpost.com ‘a teşekkür ediyorum.

***

AYDIN İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM

Değerli okuyucularım, Aydın kazan ben kepçe 45 derece sıcak altında Aydın ilini baştan aşağıya dolaşıyorum

Aydın ili çok dertli yaptığım röportajlarda bunu görüyorum ve söylenenleri hiç virgülüne dokunmadan yazıyorum.

Gazeteci olarak bu benim görevim, okuyucumun düşüncelerini yazmamak okuyucularıma ihanet olduğunu düşünüyorum, hele Aydın ilinde yaşamaya başlayınca her şeyi görüyor ve belgeler tarafıma akıyor.

Aydın’da gözlemlediğim bir şey var. Cuma günü öğleden sonra Aydın ilinin elitleri ve orta hallileri Kuşadası ve Didim’e gidiyor. Pazartesi öğlen dönüyorlar. Anlayacağınız SALI, ÇARŞAMBA, PERŞEMBE, CUMA ÖĞLENE KADAR 3,5 gün Aydınlı çalışıyor.

Eğer Kuşadası’nda ve Didim’de eviniz yoksa Aydın da insanlar birbirlerini küçümsüyorlar, peki Aydın ilinin %70 fakir bu insanlar ne yapsınlar? Bu sıcaklarda.

Ellerinde bir Pınarbaşı var 14 yıldır Pınarbaşı’nın elinden tutan yok, Aydın Büyükşehir Belediyesi burayı ihya etmemiş bakmamış.

O güzelim mesire yeri devamlı çıkan çöp yığınlarının yanması sebebiyle perişan peki neden yapmamışlar?

Burası, Rahmetli Nevzat Biçer ve diğer belediye başkanları döneminde muhteşem yerdi.

Ama Efeler Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi çekişmesi maalesef buranın perişanlığını ortaya koymakta sırası gelmişken bu konuda birkaç satır yazmak isterim.

  

Özlem Hanım ile Sn Fatih Atay arasının Sn. Barış Altıntaş yüzünden bozulması hadisesi baştan aşağı fiyaskodur.

Sn. Fatih Atay ne olursa olsun kendi yönetiminde ortak kabul etmez, esasında Barış Altıntaş Efeler Belediye Başkan adayı olmasını Sayın Özlem Çerçioğlu tarafından istenmiştir. Barış Altıntaş’ın Efeler’de kazanma şansı olmadığını bütün Aydın halkı biliyor.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk de Didim’de CHP’den aday adayı oldu. Geri dönmek istedi, kanuni hakkıydı da, Özlem Çerçioğlu kabul etmedi adam gitti Ankara ASKİ Genel Müdürü oldu.

Peki, Sayın Barış Altıntaş, Sayın Özlem Çerçioğlu tarafından niye Efeler’e gönderildi?

Sayın Barış Altıntaş’ın bu görevi kabul etmemesi gerekirdi. Seçim anında Sn. Fatih Atay Özlem Hanım ile arasını bozmamak için bu talebi yerine getirdiğini biliyoruz.

Efeler Belediyesi’ni Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Sn. Barış Altıntaş ile idare edeceği görüntüsünü Sn. Fatih Atay kabul etmesi mümkün değildi, bunu reddetti. Bana göre doğru da yaptı.

Sn. Fatih Atay’ın elini bağlamak için her şey yapılıyor. Kuşadası ve diğer belediyelere yapılan hizmetler Efeler’e yapılmıyor. Bu çekişme Sn. Mesut Özakcan döneminde oldu şimdi Sn.

Fatih Atay döneminde de oluyor.

Sayın Özlem Çerçioğlu ve ekibi maalesef Efeler’e neredeyse 10 yıldır bir çivi çakmamıştır.

Kimse bahane uydurmasın… “Aydın Efeler ilçesi gelişmemiştir, hiçbir şey yoktur” diyen ADÜ Başhekimine niye saldırıyorsunuz, trollerinizle yalakalarınızla?

Kuşadası’na yapılan işlerin zerresi Efeler’e yapılmıyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Pınarbaşı, Mimar Sinan’da yapılacak spor kompleksleri kültür merkezleri ortada yok.

Peki, bu doğru mu? Efeler’de sosyal donatıları Aydın Büyükşehir tarafından yapılması gereken hiçbir şey yapılmıyor.

Nazilli aynı durumdan şikâyetçi, Söke aynı. Tüm ilçelerde benzer şikâyetler var.

Sayın Özlem Çerçioğlu, Atatürk Spor Kompleksini yaptı. Şahane yüzme havuzları, SPA’sı ile muhteşem bir yerdi. Kendi işleteceğine etrafındaki kötü kadro burayı birilerine verdirdiler, şimdilerde perişanları oynuyor. Bu güzelim tesis, kirasını bile alamadıkları her yerde konuşuluyor.

Sakın pandemiyi öne sürmesinler. Atatürk Spor kompleksinin hemen üstündeki yemek yediğim lokantadan seyrettim, içim acıdı. Böyle perişanlık olmaz, böyle rezalet olmaz, böyle beceriksizlik olmaz.

Burayı bu durumdan kurtarın bence.

Bu tesisin temelini atarken Aydın halkına açık olacak hayallerimiz vardı bunları benimle paylaşmıştınız, ama bir gizli el burayı birilerine verdirdi. Sayın Özlem Çerçioğlu’na ihanet edenler var.

Son yazımda Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Başhekimi, Aydın şehrinde isteklerini söyleyip eleştirilerini söyleyince kıyamet koptu.

Hayatta taş üstüne taş koymamış yalakalar Sayın Özlem Çerçioğlu’na yaranmak için bana ve Sayın Başhekime saldırdılar.

Adam doğru söylüyordu.

Yahu Adnan Menderes Üniversitesi yolu 3 km niye yapmıyorsunuz?

Vay efendim ADÜ bu arazinin sahibiymiş, peki o zaman.

Kuşadası çevre yolu 10 km, Kuştur’dan Kuşadası alışveriş merkezine kadar Karayollarının… Niye yaptınız? Protokol yapıp yapmadınız mı bu yolu?

Aynı şekilde ADÜ ile protokol yapıp yolu yapsaydınız. Bu yolu Aydın halkı kullanmıyor mu?

ADÜ Başhekimi eleştirdi diye bazı yalakalar, troller ADÜ Başhekimini ADÜ’nün ve Aydın ilinin itibarını düşürdü diye yaygara koparıyor.

Sahi 20 bin öğrencinin ve Aydın halkı ADÜ Hastanesine teleferikle çıkmasını niye sağlamıyorsunuz?

Aydın halkı bu mezbeleliği çekmek durumunda mı lütfen söyleyin.

Aydın ilinin otopark sorunu var 10 yıldır niye yapmıyorsunuz?

Aydınlı oynanan oyunu görüyor beyler.

Özellikle Sayın Özlem Çerçioğlu’nun etrafında maalesef iş yapacak kadro yok.

İyi ki ASKİ alt yapı çalışmaları güzel çalışıyor.

Asfalt yapmak önemli ancak yeterli değil.

Asfalt konusunda aylardır Aydın Büyükşehir kaçtan alıyor diye kıyamet kopuyor niye açıklanmıyor anlamak mümkün değil.

Katı atık konusunda, bir sürü şaibe olduğu söyleniyor. Halkın karşısına, basının karşısına çıkıp niye açıklama yapmıyorsunuz.

Şimdi dananın kuyruğu kopacak,

Sn. Fatih Atay asfalt plenti kurarak asfalt üretecekmiş.

Onun maliyeti ile Aydın Büyükşehirin asfalt maliyeti böylece ortaya çıkacak.

Aydın Büyükşehir gibi asfaltı Efeler Belediyesi dışarıdan almayacak kendi üretecek.

İstanbul Büyükşehir, kendi asfaltını kendi üretiyor, Bedrettin Dalan’dan beri.

Asfalt konusu, en şaibeli konudur. Neden Aydın Büyükşehir kendi asfalt üretme tesislerini kurmuyor?