Meral Tamer Tarhan Erdem'in araştırma kuruluşu KONDA'nın yaptığı bir araştırmayı aktarmış köşe yazısında. Bu araştırmanın sonucuna göre Tamer'in fikri "AKP, 3200 belediyeden 2500'ünü alır" olmuş.

Tamer bu araştırmadan notları şöyle aktarmış:

"Erdem'den bir saptama: "AKP, hiçbir partinin olamadığı kadar bürokrasiye hakim oldu." Ve ardından da bir hatırlatma: "3200 belediye başkanından 1600 - 1700'ü AKP'li. Yerel seçimlerde bu rakamı 2500'e çıkarmak istiyorlar. Bunun hazırlığına başladıklarını da gizlemiyorlar!"

AKP'nin oy haritası

Gerçekten de AKP'de Genel Merkez, seçimlerin hemen ardından tüm iller ve ilçeler için mahalle-mahalle oy haritası çıkardı, eksikler ve daha çok çalışılması gereken yerler belirlendi. Ve seçimlerin üzerinden daha 1.5 ay geçmişti ki, Başbakan Erdoğan bütün teşkilatı ve yerel yöneticileri toplayarak, belediye seçimleri için çıtayı daha da yukarı çeken hedefler koydu:
"Mart 2009'da başarımızı daha da artırmalıyız. İzmir, Trabzon, Diyarbakır ve Tunceli başta olmak üzere tüm belediyeleri kazanmak için çalışmalarınızı başlatın. Başkan adaylarınızı şimdiden belirleyin. Sevilen, düzgün insanlar olsun."
Ben AKP'nin hedefinin 3200 il ve ilçe belediyesinden 2500'ünü elde etmek olduğunu Tarhan Bey'den öğrendim. Diğer partilerin nelerle uğraştıklarını gördükçe, bu hedefi gerçekçi de buluyorum. Ve bilgilerinize sunuyorum.