Değerli okuyucularım bu hafta AK PARTİ Aydın İl Başkanı ile Aydın ili üzerine söyleşi yaptım.

Geçen hafta İyi Parti İl Başkanı ile yaptığım röportaj sonra Ankara’ya çağrılan Sayın Süleyman Demirci daha sonra yayınladığı bildirideki bazı ifadeleri hiç hoş değil.

Sayın Başkan, röportajdaki ses kaydını inkâr mı ediyorsun?

Bence, Genel Merkezde yediğin baskı sonucu bu bildiriyi yazdığın ortada. Hani teybe konuştuğun o atarlı havandan eser kalmamış.

Şimdi işte çıra gibi yandın. Tıpkı Sayın Tayyip Erdoğan’ın muhalefetle oynadığı gibi Sayın Özlem Çerçioğlu gibi kurt politikacı da seninle kedinin fare ile oynadığı gibi oynayacaktır.

 

***

Değerli okuyucularım Aydın ilinde röportajlarıma devam ediyorum. Bu haftada konuğum Sayın AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile Aydın ili üzerine röportaj yaptım.

Sayın Başkan sizi Aydın halkı öz geçmişinizle tanımıyor anlatır mısınız?

Ahmet ağabey, ben 1976 yılında Avusturya’da doğdum. Gurbetçi bir işçinin oğluyum 4 kardeşiz ailenin en büyük evladıyım.

1987 yılında Aydın’a geldim Aydın İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sora Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudum.

1998 yılında Hukuk Fakültesinden mezun oldum 3 ağustos 2000 tarihinden bu yana Aydın’da 21 yıldır avukatlık yapıyorum.

Evliyim, 3 çocuk babasıyım. Benim ailem hala yurt dışında yaşıyor, Aydın’da halam vardı ben halamın yanında tahsilime devam ettim.

AYDIN AK PARTİ İL BAŞKANI OLARAK AK PARTİ İKTİDARININ SON ZAMANKİ YATIRIMLARINI ANLATIR MISINIZ?

Aydın bir tarım memleketi DSİ hem tarım sulamada hem içme suyunda önemli bir kuruluş ciddi yatırımları var DSİ’nin yaptığı yatırımlar ya dağların tepesinde veya yer altındaki hizmetleri çok göze batmayan yerlerde Söke Bağarası sulaması yerin altında 3 araba geçecek tüneller ile Söke Bağarası’na Çine barajından ulaştırıyoruz. Birinci etabı 300 milyon TL ikinci etabı da bitirilmek üzere. Çine barajının katkısı 2, 5 milyar TL’dir. Dandalaz, İkizdere Sarıçay barajları ise Aydın ilinin içme suyunu karşılamaktadır. Aydın Büyükşehir Belediyesi maalesef bu yatırımları yapmıyor sattığı sudan devlete olan borcunu 30 yılda ödemektedir. Sarıçay barajını da biz yapıyoruz. Bedeli 1 milyar TL’nin üzerinde. Bu ciddi yatırımlarla 2050 yılına kadar Aydın ilinin içme suyu problemi ortadan kaldırılmıştır. Büyükşehir Belediyesinin bu yatırımları yapmaya bütçesi müsait değildir. Devlet bu yatırımı yapıyor faizsiz bir ödemeyle Aydın Büyük şehir belediyesi devlete ödüyor. Borcu da sattığı parayla ödeyecek. Burada Sayın Özlem Çerçioğlu Sarıçay barajını yapamadı.

 

Veysel Eroğlu, Sayın Özlem Çerçioğlu’na bu salonda şu tarihe kadar Sarıçay barajını yapsın, yapmaz ise ben yapacağım dedi. Yapamadı, AK Parti iktidarı yapıyor.

Aydın-Denizli otoyolun temelini attık hızla devam ediyor.

Son dönemde bakanlıkta milletvekillerimizle yaptığımız toplantıda verimli tarım arazilerinden uzaklaşarak yol güzergâhı değiştirildi. Tarım Arazilerini kurtardık. Bu Toplantı 2 hafta önce yapıldı yol güzergâhı yukarı dağa doğru değiştirildi. 2022’de bu yol bitecek.

Sağlıkta sağlık personeline teşekkür ediyorum çok özverili çalıştılar kendilerine teşekkür ediyorum AK Partinin iktidar olduğunda tüm kamu binaları yeniydi ancak aradan geçen dönemde bunlar yıprandı Hastanelerimiz yetmemeye başladı.  İhtiyaca yetmediği için Hemşerilerimize verdiğimiz söz üzerine ŞEHİR HASTANESİ’nin temelini attık 2023 yılından evvel hizmete alınacaktır.

Burada, Aydın Şehir Hastanesinin yolu ve diğer alt yapı tesislerini aydın büyükşehir yapmaz ise biz devlet olarak yapacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımız tamamdır. Biz bu tehlikeyi hissettiğimiz için gerekli hazırlıkları yapıyoruz.

Bu yolun ve alt yapı Aydın Büyükşehir yapması gerekir yapmaz ise Aydın halkına hesabını verir çünkü bu konu onun görevi.

Aynı olay İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesinde CHP’li Sayın İmamoğlu yolu ve alt yapı tesislerini yapmadı, biz devlet olarak yaptık.

Aydın Buharkent, Kuyucak, Bozdoğan belediyelerini anlatır mısınız?

Mehmet Erol Belediye Başkanımız 2014 yılında çok başarılı işler yaptı dönem sonunda vaat ettiği işlerin fazlasını yaptı Buharkent ile gururlanıyoruz. Atıl durumdaki organize sanayi bölgesini ayağa kaldırdı burada 5000 kişilik istihdam sağladı.

12 bin nüfusu olan Buharkent’te 5000 kişilik istihdam sağlıyoruz.

Buharkent jeotermal ile ısıtılması için ciddi adımlar atıyor. AK Parti belediyelerinin başarısı bu olacaktır.

Buharkent’in Isıtılması konusunda, Aydın Büyükşehir Belediyesi bu konuda destek sağlamadı.

Buna engel olan büyükşehir yasasının değiştirilmesi için kanun teklifi hazırlandı Meclise sunuldu yakın zamanda bu değişiklikle Aydın Büyükşehir’in engeli ortadan kaldırılacak. Burada cesur olmak gerekir Aydın ilinin 3 adet nimeti var; TARIM, TURİZM, JEOTERMAL. Bu enerji şehirlerin ısıtılmasında serada tarımda jeotermal kaplıcalarında kullanılması gerekir.

Biz termal enerjiyi tarımla turizmle buluşturabilirsek çağ atlar Aydın ili termal tesisleri ile biz turizmi 12 aya yayabiliriz istihdam sağlarız.

İlimizi planlayacak olursak doğu tarafını jeotermal seralar ile batı tarafını jeotermal turizm yaratmamız gerekir bu görevde Aydın Büyükşehirde olmalıdır. Ama bir adım atılmıyor ama biz yapacağız.

Jeotermal enerji konusunda halkın hafızasında yanlış algı yaratıldı hâlbuki jeotermal Türk ekonomisin olmasa olmazıdır. Döviz kaybımızı azaltmamız gerekir jeotermal bu konuda çok önemli milli enerjidir. Denetim yapılarak özellikle bu bölgede jeotermal yatırımları yapılmalı ancak bu yatırımcılar Aydın halkı ile diyalog sağlaması gerekir. Bizim ziyaret ettiğimiz jeotermal yanında incir bahçesi zeytinlik var hiçbir zarar yok mesela Güriş jeotermal tesisi yanında incir üretme enstitüsü arazisi var herhangi bir zarar olmadığını söylüyorlar. Burada jeotermal firmalarına çok iş düşüyor halk ile iç içe olmaları gerekir.

 

Aydın’da yetkili makamlarda bulunan kişiler Aydın ilinin bu tür zenginliklerini zarar verecek söz ve davranışlardan uzak durmaları gerekir.

Kuyucak Belediyemiz’de Sn. Metin Ertürk’ün Pamukören tecrübesi var, tüm sokakları ıhlamur ağaçları ile donatmış Pamukören halkı bu ağaçlardaki ıhlamurları topluyor kışın kullanıyorlar, yüzme havuzları parkları 2014’de buradaki başarısı Kuyucak belediye başkanlığını almasını sağladı. İlk 5 yılında kent meydanı düzenlemesi pazaryeri tesisi yayla tesisleri yüzme havuzları Buharkent ve Kuyucak Ak Parti Belediyeciliğinin yüz akıdır. 1250 dönümlük jeotermal sera projesi ile Aydında ilki ortaya koyuyor. Güneş enerjisi tarlaları şehrin jeotermal ile ısıtılması projeleri hazır kanunla yetkiyi aldıkları an Buharkent ve Kuyucak jeotermal ile ısıtılacak kendilerini kutluyorum.

Sadece güneş enerjisinden 250 milyon geliri var borçsuz belediye oluyor hangi CHP belediyesi bu durumda aydın ilinde söyler misiniz?

Şimdi Koçarlı ilçemiz aynı şekilde Kuyucak ve Buharkent Belediyemizin hızla Kuyucak ve Buharkent belediyelerimizin yanına yaklaşıyor. Bozdoğan belediyemizde Ufuk Başkan devraldığı enkazı yavaş yavaş temizliyor. Burada 90 milyon üzerinde borç devir aldı Ufuk Başkan.

Burada bir şey belirtmek istiyorum.

Yandaş anket firması konusu var.

Son seçimlerde Büyükşehir Belediyesine yakın bir anket firmasının çok büyük miktarda anket faturaları kestiği dikkatimizi çekmektedir.

CHP’nin devam ettiği belediyelerdeki faturaları bilmiyoruz el değiştiren Ak Partiye geçen belediyelerde bu faturaları görüyoruz. Bozdoğan’da çok büyük miktarda anket faturası kesildiğini ve Bozdoğan Belediyesini icraya verdiğini biliyoruz.

Anket olayı yandaşa kaynak aktarma yöntemlerinden biridir. Anket işi özellikle Aydın ilinde. Bu yandaş anket firmasının anketi ile ortaya çıkan tablo tam uçurumdur.

Sayın Özlem Çerçioğlu vaat ettiklerini yaptı mı? Hangi konularda başarılı oldu, hangi konularda olmadı?

Ahmet ağabey, Özlem Hanım, 2009’dan beri belediye başkanıdır. İlk 5 yılı Aydın Belediye Başkanlığı son 7 yılı da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır. 2009’dan beri verilen vaatler var. Bunların en başında HASIR PAZARI civarına günde 25 ila 30 turist arabası gelecekti. Bizim tespitimiz 133’dü ama malum şahıs 144 proje hazırlamış. Biz bu vaatleri Özlem Çerçioğlu hazırlamış biliyorduk meğer bu malum zat hazırlamış. Bu malum zat kendini Büyükşehir Belediyesinin fahri avukatı olarak görebilir ancak bu malum şahsın bu ifadesini Aydın Büyükşehirden itiraz gelmedi ilginç olanı budur. Ancak bu zat sanki Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kendisi yönetiyormuş gibi algı yaratıyor. Aydın Büyükşehir’i kim yönetiyor? Aydınlılar kime rey veriyor bunu anlamadık.

Biz 133 proje biliyorduk hâlbuki bu zattan aldığımız bilgi ile 144 proje imiş bunun yüzde 15 gerçekleşmiştir.

Bu malum şahıs AK PARTİ aday adayı olmuş ama AK Partili olmamış. Şimdi Sayın Özlem Çerçioğlu’nun avukatlığını yapan beni hedef alan açıklamalar yapıyor. Bu sözü edilen 133 projenin ilçe ilçe araştırdık 2 yıl evvel 15 tane gerçekleştiğini gördük.

2019 yılının bitmesine 1 yıl kala bu incelemeyi yaptık. Bunların içinde çok iddialı projeler vardı hiçbiri yapılmadı.

Ama son Spor Bakanımız geldiğinde 45 bin civarında olan tüm ilçelere yarı olimpik yüzme havuzları ve gençlik merkezleri yapacağız.

Aydın Kapalı Spor Salonu yapacağız. Diğeri Mimar Sinan’da 76 dönümlük alana yapacağız Serçeköy’deki YSE alanına spor tesisleri yapacağız. Aydın stadyumu şehir stadını olduğu yer 24 saat hizmet veren alan olacak stadı belki başka yere taşıyacağız. Butik stat yapacağız.

Aydın ili ve ilçelerinin otopark ve alt yapı sorunları var. Aydın Büyükşehir Belediye meclis üyeleriyle hangi projeleri sunuyorsunuz anlatır mısınız?

Aydın ilinin tüm ilçelerinde otopark ve trafik sorunu var. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu konular ile ilgili bir adım atmadı. Kuşadası Tariş alanı hariç kaldı ki bu otoparkta yeterli değil. Nazilli’de otogarın olduğu alanda tarihi yerde otopark yapacaklar yer altında burası oto park için uygun değil, 80 arabalık otopark maliyeti çok uçuk. Zaten bunun üstü 100 araba alıyor kendilerine öneriyoruz İstasyon Meydanına yapılacak otopark 15 milyon üstünde mal oluyor. Bir aracın otopark maliyeti 180 bin civarında üstünü de yeşil alan yapacaklarmış dibinde Nazilli’nin çok güzel parkı bulunmaktadır. Bu proje yanlıştır.

 

Söke ilçemizde bu konuda çalışma var Söke Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir’e yer tahsis edilmiş. Ancak tahsiste 1 yıl içinde yapılmadığı takdir bu ve bunun gibi klozlar konunca Sn. Özlem Çerçioğlu bu konuda ben şartlı otopark yapmam diyerek konu üzerinde sonucu bekliyoruz.

Efeler Belediyesi’nde ise durum çok kötü Aydın Büyükşehir otopark konusunu çözmemekte direnmektedir. Trafik ise perişan vaziyettedir. Meclis üyelerimizin teklif ettikleri proje ve öneriler dikkate alınmamaktadır. Mesela Denizli’de otopark maliyeti 18 bin TL iken Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediyesi 10 katı otopark yapmaktadır.

Aydın halkı sizin Özlem Hanım eleştirirken ürkek bir profil ortaya koyduğunuzu, bunun özel bir sebebi var mı? Genel Merkezin bu konuda fazla eleştiri koyma seni görevden alırız ya da Genel Merkez baskı yapar diye mi düşünüyorsunuz? Çünkü Tayyip Bey ne zaman Aydın iline gelse Özlem Hanım ile özel görüşme yapıyor neler söyleyeceksiniz?

Ahmet Ağabey, ben ürkek bir profil çizmiyorum belki arkadaşlara böyle gelebilir ben seviyeli muhalefet yapıyorum. Birilerin lafına laf yetiştirmeyi muhalefet olarak görmüyorum. Ancak yanlış gördüklerimizi de çok açık ifade ediyorum. Herkesin tarzı ayrıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Özlem Hanım ile tabii görüşecek. Cumhurbaşkanımız seçimlerden sonra tüm belediye başkanlarını toplayarak gerekli görüşmeleri yapmıştır. Muhalif belediyeler iktidar bizi çalıştırmıyorlar dememeleri için bu kanal daima açık tutulmaktadır. Böyle şansları yok. Ben ürkek bir profil ortaya koymuyorum, benim tarzım bu. Hizmette kavga değil seviye gerekir.

Ak Parti ve sizin il başkanlığınızda son seçimlerde 4 milletvekili çıkararak başarılı oldu. Ancak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Özlem Hn yüzde 54 rey aldı siz 70 bin fark yediniz bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz? Nerede hata yaptınız?

Son seçimlerde HDP ve İYİ Parti desteği ile Özlem Hanım bu seçimi kazanmıştır. Biz bu seçimi kaybettik. 2019 seçimlerinde Millet ittifakı 60 bin rey kaybetmiştir. Şu anda Millet ittifakında çatlamalar vardır. Cumhur ittifakında böyle bir durum yok. İnsanların beklentisi Cumhur İttifakındadır. Önümüzdeki günlerde milletvekillerimiz ile birlikte halka daha çok inip Aydın’da aramızdaki farkı kapatıp başarılı olacağız.

Milletvekili adaylığı düşünüyor musunuz?

Ahmet ağabey, şu anda partim bana Aydın AK Parti İl Başkanlığı görevini verdi. Ben partimin emrindeyim ileriki günler için partim böyle bir görev verirse ben hayırlısı olsun diyorum.

Bize bu imkânı verdiğiniz için size ve www.aydinpost.com teşekkür ederiz.