Değerli okuyucularım,

Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da 13 bin reyden 800 bin rey farkla seçimi kazanması sonrasında Sayın Tayyip Erdoğan şu an çok büyük yara almıştır.

 

İlçe seçimleri dahil edilmiş olsaydı İstanbul Büyükşehir’de AK Partinin kazandığı Meclis çoğunluğu eriyerek CHP’ye geçmesi mümkün olabilirdi.

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı seçim kararında aynı zarftan çıkan kararla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenilenmiş ama Belediye Meclisi üyeleri ile ilçe Belediye Başkanlığı yenilenmemiştir.

 

Peki, yenilenmedi de ne oldu?

AK PARTİ ve Sayın Tayyip Erdoğan, 800 bin rey farkla ağır bir yenilgi almıştır.

 

Sayın Tayyip Erdoğan, defalarca İstanbul’u kaybeden Türkiye’de iktidarı kaybeder diyerek çok veciz söz söylemiştir.

Ancak,

Sayın Tayyip Erdoğan işi küçümseyerek şimdi de “Ne olacak canım İstanbul’u kaybettiysek Türkiye’yi kazandık” demektedir.

 

Sevgili okuyucularım dikkat ediyor musunuz?

Yazımın bu satırlara kadar yazdığım kısmında Sayın Tayyip Erdoğan’ı, AK PARTİ BAŞKANI olarak muhatap alarak yazıyorum,

ASLA CUMHURBAŞKANI MAKAMI OLARAK YAZMIYORUM.

 

PEKİ, BÖYLE Mİ OLMALIYDI, HAYIR!

Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı makamınında oturmaktadır. Bu makamın yıpranmaması gerektiğinin farkına varılmıştır.

 

Şimdi herkes bu makamın CUMHURUN Makamı olup olmadığı REFERANDUM YAPILMASINI İSTİYOR, ben de istiyorum.

 

ÇÜNKÜ, BU TEK ADAMLIKTAN ve PAHALLIK, İŞSİZLİK, ZAMLAR VE ÇİFTÇİNİN  PERİŞANLIĞI HALKI BEZDİRMİŞ DURUMDA.

 

Sayın Erdoğan, şu kararı vermeli ya CUMHURUN BAŞI olacak veya AK PARTİ’NİN BAŞI olacak aksi önümüzdeki KIŞI TÜRK HALKI zor geçirir.

Sayın Ekrem İmamoğlu’nun HERŞEY GÜZEL OLACAK sloganı ile seçimler kazanıldıktan sonra Türkiye’de halkın nabzını tutuyorum.

 

Öncelikle, Bursa Karacabey, Biga, Tarım Üreticileri ile konuştum. Türkiye’nin soğan domates üretimi merkezi olan bu yerlerde devlete çiftçi ateş püskürüyor. Domates soğan tarlada kalmış. Şimdi bu satırlarda yazamayacağım tepkiler aldım.

 

Bursa sanayi bölgelerinde gecekondu bölgelerini gezdim. İnsanların aldıkları asgari ücret ile bellerini nasıl büküldüğünü gördüm.

 

İstanbul’dan Balıkesir’e oradan Ayvalık’a geçtim size samimi söylüyorum yollar eskisi gibi kalabalık değil. Bu yol aksı geçmişte ağzına kadar üretilen malların İstanbul’la ve Anadolu’ya sevk edilen kamyonlar ile dolu olarak konvoy gidilirdi.

 

 Eğer trafik yasağı olmasa 150 ila 200 km süratle gitseniz hiçbir arabayı sollamıyorsunuz.

 

Mazotun litresi 6.50 TL olmuş iken bu yollardan kim geçer?

 

SUSURLUK ve BALIKESİR bu yolda bulunan özellikle YASA AVM bomboş. Bilenler Bilir YASA AVM Türkiye’nin bu yolda en meşhur yeridir.

 

İlgililerle konuştum hâsılatımız geçen senelere göre düştü gelenler de bir tost yiyip gidiyor başka şey satamıyoruz HALKTA para yok diyorlar.

 

Susurluk ve Balıkesir, İstanbul et ihtiyacını karşılayan bölge. Ayda binlerce ton İstanbul’a et gönderen bu bölge Adeta ET İTHALATI yüzünden devlet ile kavgalı, yem, gübre, mazot, elektrik zamları yüzünden hareket kabiliyetini kaybetmiş durumdalar.

 

TURİZİMİN KALBİ AYVALIK VE ÖREN 

Ayvalık Kuzey Ege’de turizmin kalbidir. Hele CUNDA adası anlatılmakla bitmez. Ben Büyük otelleri hiç sevmen pansiyonlarda veya butik otellerde kalmayı tercih ederim. Ayvalık havanın rutubetsiz olması sebebiyle ne kadar sıcak olursa olsun klima kullanmazsınız. Ayrıca Ayvalık balığı mezeleri ile rakı ve şarap içenlerin başkentidir.

 

Benim de her Aydın iline gelişimde ve gidişimde burada uğradığım ve kaldığım butik otel COCA –COLA CEO’su Muhtar Kent’in de tercih ettiği ÇAM OTEL ALTINEL’dir.

 

Can Dostum BANU ALTINEL Hanımefendi ailesinin Tandoğan Meydanında olan Altınel oteli ve ciddi otel yatırımı olan bu dostumu Ayvalık Turizmini ve Türkiye turizmini kendisiyle konuşmaya başladığımızda ilk sözü büyük hayranı olduğu TOPUKLU EFE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’nu sorması beni çok şaşırttı.

 

Kendisine “O zaman gel Aydın ilinde JEOTERMAL OTEL yap” dediğimde “Niye olmasın Sayın Özlem Çerçioğlu istesin gerekli çalışmayı yaparız” demesi çok güzeldi.

 

AYVALIK ne oluyor dediğimde,

Ahmet Bey görmüyor musun sokaklar bomboş. Eskiden bu aylarda Ayvalık caddelerinden geçilmezdi dedi.

Küçük bir araştırma yaptım Sarımsaklı ve Ayvalık otellerinin kan ağladığını gördüm.

 

Sayın Banu Altınel “Dostum gel seni bu akşam CUNDA adasına yemeğe götüreyim. Rakı balık yaparız” ifadesiyle CUNDA’da meşhur sahil restoran Ahmet Atalay’a gittik.

 

Saat 20.00’de masalar bomboştu.

CUNDA’da o saatte yürürken insanlar birbirine çarpardı eskiden.

 

Lokanta sahipleri ile konuştum söyledikleri tek kelime Sayın Tayyip Erdoğan yenilebileceğini gördük. Bu ELEKTRİK, İÇKİ, SEBZE, MAZOT FİYATI zamlarının hesabını soracağız diyorlar.

Herkes bir hınçla gelecek seçimleri bekliyor şimdiden haber vereyim.

 

BALIKÇILAR İLE KONUŞTUM,

Bu mazot zamlarından ötürü balığa çıkamıyoruz inanın onların söylediklerini burada yazamıyorum.

 

Ertesi günü ÇAM OTEL ALTINEL’den ayrıldım.

Banu Altınel Hanımefendiden Aydın İlinde Jeotermal Oteli yapması hususunda niyet olurunu aldım. Ve kendisine teşekkür ettim.

 

erman-cetin-bedrettin-dalan-ahmet-gozen.jpg

AYDIN İZLENİMLERİM…

 

Dostlarım insan doğduğu topraklara gelince inanılmaz mutlu oluyor.

 

Cumartesi gecesi Aydın CHP eski Milletvekili Sayın Lütfü Baydar’ın oğlunun düğün törenine Değerli Kardeşim Erman Çetin ve Eşi Yelis Çetin, ben de dayımın Kızı Anıl Çelebi ile katıldım.

 

Tabi Yeni Ufuk Gazetesi Haber Müdürü Gezgin Değirmenci Kardeşimin kızının düğününde de bulunduk. Saadetler diledim.

Tüm Dostlarım, bu düğün meclislerinde idi. 

gezgn-degirmenci---erman-cetin---ahmet-gozen.jpg .

 

Ama Gecenin sürprizi

 

GERMENCİKLİ BEDRETTİN DALAN EFE İDİ.

Bedrettin Ağabey ile hatıralarım o kadar çok ki. Benim hayatımda Bedrettin Ağabey’in gerçek yeri olan bir insandır ona ölünceye kadar minnettar kalacağım.

 

Kendisiyle kurmuş olduğu YEDİTEPE Uluslararası Hastanesi’ni konuştuk.

 

Bedrettin Ağabey, tüm Aydınlılara şu mesajı iletmemi istedi. “Doğduğum büyüdüğüm bu şehre benim borcum bitmez soranlara selam söyle Ahmet’im” dedi ve gitti biz de kendisini Erman Kardeşimle uğurladık.

 

DOSTLARIM, ATÇA KARPUZ ÜRETİCİLERİ VE AYDINLI ÇİFTÇİLER KAN AĞLIYOR!

Atça’da bir karpuz üreticisi Atça halinde malını pazarlayamadığı buradaki kabzımalların oyuncağı hale geldiği için 400 bin m2’de yetiştirdiği ürünü içindeki ürünü ile toprağa gömmüş. Bu konuya TOPUKLU EFE’NİN ACİL EL ATMASI GEREKİYOR.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya Kardeşimle konuyu konuştum. Detaylarını önümüzdeki hafta yazacağım.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!