Biz seçimin hiç bir belirsizliğe yol açmasına izin vermedik. Para ve maliye politikalarını bozmadan titizlikle seçimleri gerçekleştirdik. Türkiye'de demokrasinin standartlarının çıtasının ne kadar yükseldiğini tüm dünyaya ıspatladık.

Avrupa'da hükümetler krize karşı tedbir alamadıkları için zorlanıyorlar. Güçlü bir liderlik yapamadıkları için krizin tahribatının yükselmesine zemin hazırlıyorlar. Türkiye olarak biz bu konuda örnek olduk büyük bir performans gösterdik.

Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olduk. 3 dönemlik milli gelirimiz 589 milyar dolar olarak gerçekleşti. Küresel kriz öncesi rakamları yakaladık ve hatta bu rakamları aşıp 1 trilyon dolar milli gelire yaklaştık.

İşsizlikte de gelişmeler yaşadık. %8,8 gibi düşük bir seviyeye geriledik. 2011 yılı ihracat rakamlarını açıkladık. 2010 yılına göre %18 artarak 134,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yani 135 milyar dolar.

İhracatta da kriz öncesi rakamları aştığımız gibi yeni bir rekora imza attık. Bu konuda da başarımıza destek sağlayan herkese milletim adına kabinem hükümetim adına şükranlarımı sunuyorum.

Yoğun müzakerelerin ardından 2012 yılı bütçemiz TBMM'de kabul edildi. Tüm dünyada sosyal harcamalarda özellikle kısıntıya gidilirken maaşlar dondurulurken yoksullara yapılan harcamalar azaltılırken biz 2012 bütçesiyle hepsini arttırdık.

2012 bütçesiyle reel sektörü desteklemeye devam ediyoruz. Bölgesel kalkınma projelerine hız veriyoeruz. Yerel projelere kaynak ayırıyoruz. 2012 2015 eylem planımızla bunları bir takvime bağlıyoruz.

Önceki 9 bütçemizde olduğu gibi 2012 bütçemizde de esnafımızı gözetiyor kaynaklarımızı ayırıyoruz. Maaşlarımızı dondurmayı aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz.

Asgari ücrette 2012 için bütçede %3'lük bir artış ön gördük. Ama bunda da sınırları zorladık %5,6 ve %6 gibi bir artış düşündük. Yani %11'lik bir artık olarak belirledik.

Biz görevi aldığımızda asgari ücret 184 liraydı. 9 yıl boyunca asgari ücreti ezdirmediğimiz gibi reel olarak %73'lük bir artışı da gerçekleştirmiş olduk.

Lisans lisansüstü olmak üzere öğrencilere müjdemiz var. Yüksek öğrenim öğrencilerine önceden 45 lira ücret ödeniyordu. Biz bu miktarı arttırdık. 2011 yılında 240 liraya kadar yükselttik. Kredi yurtlar kurumunda kalan öğrenciler içinse yiyecek yardımı yaptık.

2012 yılında öğrencilerimize ödenen burs ve kredi miktarını arttırıyor 1 ocak itibariyle 260 liraya çıkarıyoruz.

2002 yılına göre kredi ve burs miktarlarında artış oranı %478. Öğrencilerimize her ay ödenen beslenme yardımı 150 liraydı 180 liraya yükselttik. Kredi yurtlar kurumunda kalan öğrencilere 180 lira da beslenme yardımı ödeyeceğiz. Master öğrencilerine 480 lira ödüyorduk bunu da 520 liraya çıakrıyoruz. Doktora öğrencilerine 720 lira alıyordu 780 liraya çıakrıyoruz. Bu artışların hayırlı olmasını dilyiorum.

Kredi yurtlar kurumumuz biz göreve gelmeden önce sadece 450 bin öğrenciye kredi veriyordu.