Parti binasında düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Özkaya, 2014 yerel seçimlerine güçlü bir kadro ile gideceklerini belirtti. 
     Yorulduğunu söyleyenler dışında mevcut yönetimle yola devam edeceğini ifade eden Özkaya, iki hafta önce gençlik kolları kongresini yaptıklarını belirterek, ''Yeni gençlik kollarımız Ahmet Kayamaz başkanlığında oluştu. Görev dağılımı yaparak iş başı yaptılar. Eylül ayı içinde kadın kollarımızın kongresini yapacağız. Ekim ya da kasım aylarında da ilçe teşkilatımızın kongresi olacak'' dedi. 
     AK Parti'nin 4 seçim ve iki referandum geçirdiğini anımsatan Özkaya, ''4 seçimin de galibi AK Parti oldu. İki kez de referandum için konulan sandıkta nitelikli bir çoğunlukla seçmenimiz AK Parti'nin yanında olduğunu belirtti. Bundan böyle Çine halkımızın da doğru tercihi yapacağından şüphemiz yok. Çine teşkilatı olarak bizler de iktidarımızın başlatmış olduğu kalkınma hamlelerinden faydalanmak istiyoruz. İlçe başkanlığı seçiminde görev başındaki teşkilat olarak, yine adayız'' diye konuştu. 
     Aday olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Özkaya, seçime girecek olan ilçe başkanı adayının AK Parti üyesi olma şartı bulunmadığını da söyledi.