Malatya'nın Arapgir İlçesinde işadamları tarafından yaptırılan meslek lisesinin açılışına katılan Bakan Hayati Yazıcı ile CHP'li Sevigen'in sözlerine sert tepki gösterdi.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, katıldığı törende "Çocuklarımız, cumhuriyet karşıtlarının yaptırdığı yurtlarda kalıyorlar" diyen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'e, "Bu güzel yurdumuzda 70 milyon vatandaşımız dirlik ve bütünlük içindeyiz. Hiçbirimizin diğerini cumhuriyet karşıtı olarak niteleme hakkımızın olmadığı inancındayım" karşılığını verdi.

Malatya'nın Arapgir ilçesinde işadamları Naci Ekçi, Ercehan Ekçi, Turan Tuna, Nuri Tuna Taner Karabay ve merhum Yakup Karabay tarafından yaptırılan Arapgir Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle hizmete girdi.
Açılışta konuşan CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, konuşması esnasında okulların yanında yurt binaları da yapılması gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız okula geliyor, yurt yok. Yaptırdığımız okullar kadar yurt yaptıramazsak, bu öğrenciler gittikleri bölgelerde cumhuriyet karşıtlarının yaptırdığı yurtlarda kalırlar. Mecbur kalıyorlar oralarda. Bunun için hem okulumuzu, hem yurdumuzu yapacağız" dedi.

Daha sonra söz alan Bakan Yazıcı, Sevigen'in sözlerine atıfta bulunarak, "Ne olur hayır yapan herkesin yaptığı hayıra bakalım. Onun rengine bakmayalım. Bu ülkede, bu güzel yurdumuzda 70 milyon vatandaşımız dirlik ve bütünlük içindeyiz. Hiçbirimizin diğerini cumhuriyet karşıtı olarak niteleme hakkımızın olmadığı inancındayım. Çünkü cumhuriyet, Türk milletinin en büyük kazanımıdır. Herkes bunu kabulleniyor. Bu konuda kesinlikle bir sorun olmadığına inanıyorum ve bunu içtenlikle söylüyorum. Elbetteki cumhuriyetin nitelikleri de, bu kazanım içerisindedir. O halde alkışlamamız gereken, taş üstüne taş koyan her bireydir, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" diye konuştu.

Ülkenin iyiye doğru gittiğini kaydeden Bakan Yazıcı, "Türkiye iyi gidiyor, eksiğimiz, gediğimiz var ama perspektiflerimiz, hedeflerimiz doğru. Türkiye, tarihine sahip çıkıyor. Türkiye, değerlerine sahip çıkıyor. Türkiye, milletiyle, hükümetiyle topyekun olarak geleceğine yönelik ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda gece gündüz demeden koşuyoruz, çalışıyoruz" diye konuştu.
Bakan Yazıcı, üniversite-sanayi işbirliğinin ülke kalkınmasına ciddi katkılar sunacağını da vurguladı.