BDP Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık veAK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Arslan Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak için kıyasıya yarışıyor. Uzlaşmacı kişiliğiyle bilinen Sırrı Sakık her ne kadar yumuşak ve sakin bir seçim propagandası yapsa da, BDP'nin çalışmaları KCK ve PKK destekli yürüyor. Nüfusunun yüzde 90'ının Kürtolan Ağrı'da Sakık'ı destekleyen grup ise paralel yapının üyelerinden başkası değil.
SEÇİM İPTALİ AK PARTİ'YE YARADI
30 Mart'ta yapılan yapılan yerel seçimlerin ardından Ağrı İl Seçim Kurulu, "seçimlere şaibe karıştı" iddiasıyla buradaki seçimleri iptal etti. Bu iptal kararından sonra AK Parti, Ağrı'da daha çok kenetlendi, çalışmalarını daha titiz yaptı. Ağrı, tarihi boyunca hiç görmediği kadar bakan, milletvekili ve yönetici akınına uğradı. AK Parti milletvekilleri Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi ve Fatma Salman, mevcut başkan ve aynı zamanda AK Parti'nin adayı olan Hasan Arslan'a destek olmak için canhıraş bir şekilde çalıştı.
ARSLAN: AĞRI'DA FAVORİYİZ
Hasan Arslan'ı ise eskisine göre daha kararlı daha hırslı ve çalışkan gördük. Ağrı'da AK Parti'nin favori olduğunu dile getiren Arslan, seçimin iptal olması en çok bizim işimize yaradı, açıklamasında bulundu ve Ağrı için çok olan bir detayı açıkladı:
AĞRI'YA 500 MİLYON LİRALIK YATIRIM SÖZÜ
"Daha modern ve yaşanabilir bir Ağrı için şu ana kadar reel olarak 500 milyon liranın üzerinde yatırım taahhüdü aldık. Olimpik yüzme havuzundan tutun şehrin 50 yıllık otopark ihtiyacını gideren binlerce araçlık otopark, kent meydanı, kültür merkezleri, tiyatro konferans salonları ve altyapı projeleri aldık. Hayırlısı ile 30 Mart'ta kazandığımız seçimi 1 Haziran'da çok büyük bir fark ile alır almaz Ağrı'nın her tarafını şantiye haline getireceğiz."
"BDP İFTİRA SİYASETİ GÜDÜYOR"
BDP'nin iftiraya, AK Parti'nin ise projelere dayanan bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Arslan, Sırrı Sakık'ın 30 Mart'tan sonra kamuoyunu yanlış yönlendirdiğinden dert yandı. Arslan, Sakık'ın bu iddiasını basit bir hesapla çürüttü:
"Sırrı Sakık, Ağrı'da seçim sonuçlarının 15 kez sayıldığını iddia etti. Bakın bir sandığın sayımı yaklaşık 2 saat sürüyor. Bunu 196 ile çarpın 329 saat ediyor. ve bunu 15'e çarptığımızda 5880 ediyor. 24 saate, yani bir güne böldüğümüzde 245 gün ediyor. BDP ve Sırrı sakık'ın bu menfur iddialarına göre sayım hala yapılıyor ve seçim ancak Şubat 2015'te yapılması gerek. Böylesine aklın ve ahlakın utanç içerisinde olduğu bir yalan ve yıpratma kampanyasına karşı seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yüzden kapı kapı dolaşarak insanlara bunu anlatıyoruz. Ve insanlar bu yalanı fark edince kanaatleri değişiyor."
"BAZI BAKANLAR BENİ GÖRÜNCE YOLUNU DEĞİŞTİRİYOR"
"Kazanılan seçimi yeniliyoruz" açıklamasında bulunan Arslan, hem büyükşehirlerden hem de bakanlıklardan büyük destek gördüklerinin altını çizdi:
"Maddi olarak durumu iyi olan belediyeler ve bakanlıkların önünde yatağımı serip uyuyorum. Bazen hatır gönül bazen kavga ile onlardan maddi katkı alıyorum. Bazı bakanlarımız beni görünce artık yollarını değiştiriyorlar. İnanın bu paraları ve katkıları sağlamak için aylarca çoluk çocuğumu görmüyorum. İller Bankası'ndan ilimize düşen pay çalışan maaşları ile çöp arabalarının yakıtına zar zor yetiyor. Gerisini de tabiri caiz ise yatırımca bakanlıklar ve bütçesi iyi olan büyük belediyelerimizden adeta dileniyoruz."
"AĞRI'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"
Turizm çalışmalarına da değinen Arslan, Nuh'un Gemisi'nin replikasını yaptıktan sonra Ağrı'nın çehresinin değişeceğini iddia ederken, gemi turizm hizmetine açıldığında Ağrı ve çevresinin turist akınına uğrayacağına dikkat çekti.
"AĞRI'YA DOĞALGAZ SÖZÜNÜ BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ALDIK"
Yeni dönemde Ağrı'yla doğalgazı buluşturacağının sözünü veren Arslan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"3-4 kere ihale oldu ancak hiç bir şirket bu ihaleye talip olmadı. Kanun gereği gaz dağıtımını özel sektör yapıyor. Ağrı Belediyesi'nin bütçesi gaz dağıtım şirketi kurmak veya işletmeye yeterli değil. 200 yıllık bütçe ancak yeterli oluyor. Bu konuyu sayın Başbakanımıza açtık. Kendilerinin talimatı ile Meclis grubumuz yasa teklifi hazırladı. Yapılacak yasal değişiklikle doğal gaz dağıtımını devlet yapacak."
ARSLAN: SEÇİMİ FARKLA ALACAĞIZ
Son olarak 1 Haziran'da yapılacak seçimlere değinen Arslan, son zamanlarda Ağrı'da seçimin nabzını ölçen kamuoyu yoklamalarında BDP'nin önünde yer aldıklarını dile getirirken, belediye başkanlığını da açık bir farkla kazanacağını sözlerine ekledi.