Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Bugün Türkiye ve Kafkaslar için tarihi bir gün. Yakın tarihimizde bugüne ayrı bir yer ayrılacaktır" dedi. Çiçek, AK Parti İl Başkanlığınca, Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen Siyaset Akademisi mezuniyet törenine katıldı. Bakan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'yi tren yoluyla birleştirecek Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi'nin Türkiye kesiminin Kars'ta yapılan temel atma törenine de değinerek, şunları kaydetti:
"Bugün Türkiye ve Kafkaslar için tarihi bir gün. Yakın tarihimizde bugüne ayrı bir yer ayrılacaktır. Bazı işler yapılıyor, ediliyor farkında bile olmuyoruz. Hani (soğanın acısını yiyen değil, doğrayan bilir) derler. Bu işler yapılıyorsa buraya gelinceye kadar bunun arkasında ne çileler, zorluklar, sıkıntılar var. Bu temel atılmasın diye kimler uğraştı. Yerli, yabancı, içerden, dışardan... Bu projeye (hayal) dediler, (rafa kaldırdılar) dediler. Ama bugün gerçek oldu. 6 sene içerisinde hayırla anılacak önemli işler yaptık. Biz iktidara gelinceye kadar Türkiye 2. lig ülkesiydi, bugün 1. ligde oynuyoruz. Temel tercihimizi devlet politikası olarak Avrupa Birliği ile ilişkilerde görmüşüz. Avrupa Birliği ile beraber dünyada daha etkili olabileceğimizi düşünmüşüz. İslam dünyası ile ilişkilerimizi geliştireceğiz, komşularımızla ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ama biz müzakere edebilen bir ülkede değildik. Yani 'aday adayı' diyorlar ya siyasette de belediye başkanı aday adayı gibi. Türkiye aday adayı olan bir ülkeyken, 2. ligde oynuyorken, AK Parti iktidarında bugün müzakere yapabilen bir ülke haline gelmiştir."

Çiçek, 190'dan fazla dünya ülkesi içinde Türkiye'nin ekonomik büyüklüğü itibarıyla 17. sıraya geldiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, 1. ligde 17. sırada. Bize yakışan bunu daha yukarılara çıkarmaktır. Politikada, siyasette AK parti olarak, AK Partililer olarak inandıklarımızı söyledik. Ülkenin hayrına hayal ettiklerimizi söyledik. Bunları da adım adım gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İktidar dönemi sonunda Türkiye ilk 10'a girecektir. Bize yakışan budur. Tarihimize yakışan budur. Biz, bölgemizde mutlaka en büyük, dünyada da en çok sözü dinlenen, uyguladığı, uygulayacağı politikalar merak edilen bir ülke olmak mecburiyetindeyiz. Bu coğrafyada ancak güçlü olan toplumlar yaşayabilmiştir. Onlar ayakta kalabilmiştir."


KOALİSYON HÜKÜMETLERİ

Cemil Çiçek, koalisyon hükümetlerinin Türkiye'ye çok pahalıya mal olduğunu ifade ederek, "Türkiye belli aralıklarla bir kalkınma hızını yakalamıştır. Çok partili hayata geçtiğimizde Demokratik Parti döneminde, Adalet Partisi'nin tek partili iktidar olduğu dönemde, Anavatan Partisi'nin özellikle birinci döneminde... Sonra da 90'lı yıllarda tarihin önümüze çıkardığı en önemli fırsatları, baba malı gibi birer, ikişer yemişiz. Şimdi Türkiye'yi tekrar buraya döndürmek isteyenler var" dedi.


"ANKARA'DAKİ TARTIŞMADAN BİR MEDET UMAN VAR MI?"

Konuşmasında, "Allah'ını seven Ankara'daki tartışmadan bir medet uman var mı içinizde?" diye soran Çiçek, şöyle devam etti:

"Ankara'daki tartışmaların ülkemize bir şey getireceğine inanan var mı? Kuru kavga. Halbuki bu ülkenin yapacak çok işi var. Bugün AK Parti nedir derseniz, AK Parti bana göre bir Türkiye partisidir, bir hizmet partisidir, hizmetin adresidir. AK Parti, Türkiye'nin birliğinin ve beraberliğinin siyasi iktidar taşıdır. Altını çiziyorum, Türkiye'de birlik ve beraberliğimizin siyasi sigortası AK Parti'dir."


"ONLAR İKTİDARI MİLLETTE ARAMIYOR"

"Dikkat ederseniz bizden başka zaten buralara gelen yok" diyen Çiçek, şöyle konuştu:

"Ankara'da ahkam kesenler, meclis grubunda afralı, tafralı konuşma yapanlar, buralara gelmediler. Çünkü onlar iktidarı millette aramıyor. Onlar yatay geçişlerle, kayıt dışı siyasetle, acaba bir yol bulabilir miyiz diye çırpınıp duruyorlar. Demokrasilerde esas olan millettir, milletin iradesidir. Millet tayin eder, millet götürür." Törende, Siyaset Akademisi'nden mezun olan 230 kişinin sertifikası, Bakan Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile diğer yetkililer tarafından verildi.

Çiçek, daha sonra özel uçakla Ankara'ya hareket etti.