CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde çarpıcı iddialarda bulundu.

17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra rüşvet ve yolsuzluklarla ilgili okutulması planlanan ayetlerin ve hadislerin yer aldığı hutbelere sansür konulduğunu iddia eden Özkes kanıt olarak da İstanbul Müftülüğü’nün resmi internet hesabını gösterdi.

İMAMLARA SMS’Lİ SANSÜR!

Özkes; İstanbul Müftülüğünün web sitesinde 20 Aralık 2013 Cuma günü okunacak hutbe konusunun “rüşvet” olarak belirlendiği halde, 17 Aralık 2013 Salı günü rüşvet ve yolsuzluklar operasyonu ardından din görevlilerine Perşembe akşamı SMS gönderilerek, 20 Aralık Cuma günü okunacak olan “rüşvet” konulu hutbenin yerine “Kur’an’ı anlamak” konulu hutbenin okunması istendiğini savundu.

Özkes; “Hırsızın elinin kesilmesiyle ilgili 5/Maide 38, kamu malını yemekle ilgili 3/Âli İmran 161 gibi ayetler ile “Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa mutlaka cezalandırırdım”, “Rüşveti alan da veren de cehennemdedir” hadisleri adeta rafa kaldırılmıştır. ” dedi.

“DİN ADAMLARINI ZORLA GETİRDİLER”

25 Ocak 2014 tarihinde de Haliç Kongre Merkezinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir programın organize edilerek İstanbul’da görev yapan din görevlilerinin katılmasını istendiğine dikkat çeken Özkes “Başbakan’ın katılacağı programda en az 2500 din görevlisinin zorunlu olarak hazır bulunması için İstanbul Müftülüğü harekete geçirilmiştir. Tayyip Erdoğan, haklarında rüşvet iddiaları varken ve hukuki süreç devam ederken din adamlarına kendini alkışlattırarak aklanma çabasına girişmiştir.” diye konuştu.

“DİN KALKAN YAPILAMAZ”

İslam dininin rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmış siyasetçilere ve bürokratlara kalkan yapılamayacağını belirten Özkes soru önergesinde “Aksine İslam dininin temiz bir toplumu ve yönetimi emrettiğini halka daha anlaşılır bir biçimde aktarmak, önemli bir gereklilik halini almıştır.

Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonları sonrası ayet ve hadislerin nasıl sansürlendiğinin ortaya çıkartılması ve gerekçede yazılanların belirlenmesi, din sömürüsünün ve uygulayıcılarının araştırılması amacıyla Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.” görüşlerine yer verdi.