AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ile AK Parti Aydın İl Teşkilatı Başkanı Sadık Atay yaptıkları açıklamalarda, Aydın Belediyesi"nin kendilerine Atatürk Meydanı"nda aşure dağıtımına izin vermediklerini belirterek, Aydın Belediyesi"ne tepki gösterdiler.
PİLEVNELİ: “ÇİFTE STANDARTI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”
AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli yaptığı açıklamada Muharrem Ayı"nda her yıl aşure dağıtımı yaptıklarını söyledi. Pilevneli şunları kaydetti: “Aydın Belediyesi, Perşembe günü Atatürk Meydanı"nda aşure dağıtımı yaptı. Bize ise izin verilmedi. Özlem Çerçioğlu"nun aşure dağıtacağımızdan haberi olmadığını düşünüyorum. Bir açıklama bekliyoruz. Biz burada, aşure dağıtırken siyasi kaygı içinde değiliz. Hayır için yapıyoruz” dedi.
ATAY: “TEPKİLİ DEĞİLİZ ANCAK BAŞKA KONULARDA AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ise, her yıl yaptıkları gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıttıklarını kaydetti. Atay şöyle konuştu: “Tüm İslam aleminin Muharrem ayı kutlu olsun. Başkanımız Perşembe günü kendileri aşure dağıtmalarına rağmen bize izin vermedi. Burada işin siyasi boyutuna bakmıyoruz. Bu durumdan siyasi kaygı veya siyasi beklenti içinde değiliz. Böyle yapılan hayır işlerinde izne bile gerek yok. Rahatsız duyulacak bir durum yok” dedi.
Atay, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"ndan başka konularda açıklama beklediklerini söyledi. Atay; “Belediye"nin 100 Milyon TL olan borcundan 60 Milyon TL"sinin ödendiği söyleniyor. Ancak, bugün Aydın Belediyesi"nin SSK ve BAĞ-KUR borcunun 43 Milyon TL olduğunu biliyoruz. Demek ki Aydın Belediyesi"nin başka kurumlara ve kişilere hiçbir borcu kalmadı. Bugüne kadar Aydın"a neden bir çivi dahi çakılmadığını Başkanımıza sormak istiyorum. Seçim döneminde Aydın"a her gün 2 otobüs turist getireceğini söylüyordu. Bugüne kadar Aydın"a kaç turist geldi. Bu konularda açıklama bekliyoruz” diye konuştu.