Erdoğan, üstü kapalı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yapılan aramalarla ilgili olarak da suç işleyen varsa bunun kuruma mal edilemeyeceğini söyledi. Devletin kurumları arasında yansıtılmaya çalışılanın aksine bir sorun olmadığını belirten Başbaka, hukuk sisteminin bağımsız şekilde olayları aydınlattığını, ak ile karayı ortaya çıkardığını söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan DEİK'in 2009 yılı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Üstü kapalı şekilde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddialarına değinen Erdoğan, "Suç işleyen varsa ortaya çıkar" dedi. Türkiye'nin moralini bozmak, Türkiye'ye karamsarlık pompalamak için belli çevrelerin gayret içinde olduklarını bildiklerini söyleyen Erdoğan, muhalefetin de, medyanın da bu sürece bilerek ya da bilmeyerek katkı verdiğini söyledi.

TÜRKİYE O DEĞİL Kİ...

Erdoğan şunları belirtti: “Ülkede bir kaos varmış, ülkenin tüm sokakları bir çatışma alanıymış, bir yerdeki bir olayı al devamlı döndür televizyonda. Aynı kare ya... Türkiye o değil ki ya... Ama alıyor bunu, hatta bazen o da yetmiyor, bulamazsa arşivden oraya görüntüyü koyuyor başlıyor döndürmeye. Ayıptır olmaz, bu millete saygısızlıktır. Milletin huzuruna kastetmektir. Öyle anlar geliyor ki 'kurumlar birbirine girmiş'. Kim girmiş birbirine canım? Beşeri, insani şeylerden kaynaklanan her zaman farklı düşünceler, yaklaşımlar olabilir. Ama öyle gösteriyorlar ki, yok kurumlar birbirine girmiş, öyle olmuş böyle olmuş. Bu devletin bir tanımı var. Bu tanım içerisinde her kurum, anayasa ne tanım yapmışsa herkes onu yapacaktır. Bizim güvenlik işlerimizde, yargımızda, ilgili tüm kurumlarımızda uyum içinde tanım ne ise oradaki görevini yapacaktır. Hatalar yok mudur? Vardır. Eksikler yok mudur? Vardır. Ama kalkıp da bir yerden yakalayıp kurumları yıpratmanın, kurumlar arasında sorun varmış gibi göstermenin hiç kimseye yararı olmaz.”

HUKUK ORTAYA ÇIKARIR

Hukuk sisteminin bağımsız şekilde olayları aydınlattığını, ak ile karayı ortaya çıkardığını belirten Erdoğan, siyasetçiler olarak kendilerinin de sorumlulukları çerçevesinde, hukuk çerçevesinde üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi. Erdoğan, “Kurumlar içinde suç işleyen, hata yapan varsa bunlar asla ve asla tüm bir kuruma mal edilemez” dedi.


Hükümetimizin değil devletimizin politikası

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin sorunlarını sıralarken, “ülkemizin bir terör sorunu var. Buna hayır diyebilir miyiz? Ülkemizin bir etnik unsur sorunu var, hayır diyebilir miyiz? Ülkemizin bir dini gruplar sorunu var, hayır diyebilir miyiz? Azınlıklar sorunu var, hayır diyebilir miyiz? Bütün bunları bir sorun alanları olarak masaya yatırıp ele alacak bir adım, milli birlik ve kardeşlik projesi açtık. Süreç demokratik açılım süreci. Bütün bu adımlar benim partimin adımı değil, bu bizim hükümetimizin devletimizin bir politikası” dedi.

Erdoğan, “Bu çatıştırmayı sürekli hale getirmek isteyenler var, bunlara kulak asmayacağız ve kararlı bir şekilde bu yolda da yürüyeceğiz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seveceğiz. Böyle bakacağız insanlara” dedi. Kolay olanın tribünlerden izlemek, eleştirmek, şikayet etmek olduğunu, kendilerinin zor olanı seçtiğini ve ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Erdoğan, bu ülkeye gönül vermiş herkesten beklediklerinin de bu olduğunu kaydetti.

DESTEK ÇAĞRISI

Başbakan Erdoğan, konuşmasında TOBB, DEİK ve sivil toplum örgütlerinin tamamının, özellikle iş çevrelerinin demokratik açılım konusunda daha aktif olmalarını, sürece daha fazla katkı sağlamalarını istedi. İşadamlarının yatırımlarına devam ettiği sürece, terörün en önemli darbelerinden bir tanesini de buradan yiyeceğine işaret eden Erdoğan, konu terör olunca girişimcinin oraya gidemediğine dikkati çekti. Erdoğan, “Çünkü ekonomide iki kavram çok önemli: Bir istikrar, iki güven. Güven ortamı yoksa istikrar yoksa... 'Ben paramı gidip de ateşin içine atamam' der ama orada güven ortamını, istikrarı görürse gider yatırımını oraya seve seve yapar” dedi.

Stadyumlar çirkinliklerden arındırılmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam da, İstanbul'daki Diyarbakırspor'a Destek Gecesi'ne katıldı. Gecede Kulüp Başkanı Çetin Sümer, Erdoğan'a, üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan' ve 'Barış' yazılı 21 numaralı forma hediye etti. Davetlilere hitaben bir konuşma yapan Başbakan, Diyarbakırspor'a yönelik çirkin tezahüratlara tepki gösterdi. Erdoğan “Stadyumlar küfürden hakaretten, ırkçı yaklaşımlardan da arındırmalı, Hiç kaale almadan Diyarbakır da Diyarbakırspor da yoluna devam etmeli' dedi./yeni şafak