Airbus, Airbus uzmanlarından oluşan teknik bir ekibin Singapur'a gitmek üzere yola çıktığını bildirdi.

Airbus'ın yazılı açıklamasında, dün A380 uçağı ile gerçekleştirilen QF32 sefer sayılı Qantas Havayolları uçuşu sırasında meydana gelen motor arızası sonrasında, havacılık güvenliğini her şeyin üzerinde tutan Airbus'ın, Rolls-Royce motoru kullanan tüm A380 operatörlerine ''Tüm Kullanıcılar Telex'i'' göndererek operasyonlarını güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için güç ünitesi denetimi yapmalarını istediği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:
''Bu belge motor üreticisi Rolls-Royce tarafından daha önce bildirilmiş şartları içeriyor. Engine Alliance motorlarını kullanan operatörler ise bu uyarının dışarısında bırakılıyor. ICAO Uluslararası Kongresi 13. Madde uyarınca Airbus, Fransız BEA ve soruşturmayı yürüten Avustralya yetkililerine gerekli teknik yardımı sağlayacak. Airbus uzmanlarından oluşan teknik bir ekip Singapur'a gitmek üzere yola çıktı.''

Singapur'dan Avustralya'nın Sydney kentine sefer yapan bir Airbus A380, Batam adası yakınlarında motorunda meydana gelen bir arıza nedeniyle Singapur Havalimanına zorunlu iniş yapmıştı. Daha sonra Avustralya havayolu şirketi Qantas, Airbus A380 tipi uçakların uçuşlarını askıya aldığını bildirmişti.