400 miniğin katılımı ile yapılan araştırmaya göre onları en mutlu eden şey aileleri, hayallerini en çok süsleyen şey de zengin olmak!
İstanbul'dan Van'a, çocukların neredeyse tamamına yakını mutlu. Ünlü yem markası Abalıoğlu'nun gıda sektöründeki markası Lezita, Abalıoğlu'nun 40. yılı nedeniyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Method Research Company tarafından; 14 ilde, 400 çocukla yapılan 'Çocuklar Yaşamı Nasıl Algılıyor?' isimli araştırmada yaşları 8 ile 12 arasında değişen çocuklara kimleri sevdikleri, hobileri ve hayalleri soruldu. Sonuçlar çarpıcı...

Fakirlere yardım!
Çocuklar, Türkiye'yi güzel ve şirin olarak tanımlıyor. Tamanına yakını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyor ve ondan şunu rica ediyor: "Fakir insanlara yardım etsin. İşsizliğe çözüm bulsun ve ekonomik krizi kaldırsın..." En büyük hayalleri zenginlik olan çocukların çok paraları olsa yapacakları ilk şey de anne ve babaları gibi ev ve araba almak. Erkek çocuklar doğrudan araba almak isterken, kızlar eve yatırım yapmak istediklerini dile getiriyor. Araştırmanın bu bölümünde ortaya çıkan en çarpıcı durum ise çocuklara 'fakirlere yardım ederim' şıkkının da sunulmuş olması... Meslek seçiminde kızlar öğretmen ve doktor olmak isterken; erkekler de polis ve futbolcu olmayı düşündüklerini söylüyor.

En mutsuz oldukları şey:
Çocukların tamamına yakın bölümü (yüzde 97.70) mutlu olduklarını ifade ediyor. Mutluluğun temelinde ise aile hayatı yatıyor. Nitekim minikler en büyük mutsuzluk nedeni olarak da, kavgaları gösteriyor. Anne ve babanın birbirine küsmesi, annenin ağlaması çocukları mutsuz eden faktörler arasında yer alıyor.
Dünyadaki en büyük kötülük: Araştırmaya katılan çocuklar, savaşları ve ekonomik krizi dünyadaki en büyük kötülük olarak değerlendiriyor.

En çok kızılan:
Çocuklar, en çok sigara içilmesine ve kendilerine yalan söylenmesine kızıyor. Nitekim 'Sağlığa en zararlı şey nedir?' sorusuna tüm çocuklar sigara yanıtını veriyor.

En büyük dilekleri:
Araştırmaya katılan çocukların en büyük dileği zengin olmak... Bunu, bilgisayar almak şıkkı izliyor.
Dünyadaki en büyük icat: Çocuklar bilgisayarı en büyük icat olarak görüyor. İcatlarda ikinci sırayı açık arayla cep telefonu takip ediyor.

En güvenilen kişi: '
Türkiye'de size güven veren biri var mı?' sorusuna çocukların yüzde 20'si 'Hayır' cevabını vermiş. 'Evet' cevabını verenler içinde en güvendikleri kişi olarak yüzde 19.70 ile Recep Tayyip Erdoğan birinci sırayı alıyor. Babam, annem ya da ailem diyen miniklerin yanı sıra Atatürk ve Uğur Dündar diyenler de var.

En çok oynadıkları oyun: '
Bilgisayarda oyun oynamak' miniklerin tutkusu olarak gösteriliyor. Bilgisayarda oyun oynama isteği yaş ilerledikçe artıyor ve üç büyük şehirde diğer şehirlere göre oran daha yüksek... Bu noktada kızların bilgisayarda en çok müzik dinledikleri, MSN'e girdikleri; erkek çocukların ise bilgisayarı sadece oyun amaçlı kullandıkları görülüyor. Kız çocukları daha çok evde kalıp, kitap okumaktan ve müzik dinlemekten hoşlandıklarını söylüyor.

En sevimsiz soru:
Çocuklar kendilerine "Anneni mi yoksa babanı mı daha çok seviyorsun?" gibi sevgi karşılaştırması yapan sorular sorulmasından nefret ediyor. Ayrıca 'Dersler nasıl, neden Galatasaraylısın?' gibi sorular da onları kızdırıyor. Engelli çocukları ise engeli ile ilgili sorular bunaltıyor. Mesela; "Büyüyünce gözlerin iyileşecek mi?" gibi sorular çocuğun tepkisine neden oluyor.