Sivas’ta yaşayan ve işi olmayan Hasan Akbulut’un, Büşra Ceylan ile genç kızın internette Sivas’taki kız arkadaş grubu aracılığıyla tanıştığı ve Ocak ayında Kırklareli’de buluştukları öğrenildi. İlk buluşmada internet arkadaşının işsiz olduğunu öğrenen üniversite öğrencisi Büşra, görüşmek istemediğini söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu Kırklareli Öğrenci Yurdu’nda kalan Büşra Ceylan’ı görmek için Hasan Akbulut bir ay önce yeniden Kırklareli’ne geldi.
 
"SENİNLE GÖRÜŞMEK İSTEMİYORUM"
 
Kırklareli’de arkadaşları ile kafede oturduğu sırada Büşra Ceylan’ın yanına gelen Hasan Akbulut, arkadaşlıklarını devam ettirmek isteğini yeniledi. Ancak genç kızın istemediğini söylemesi üzerine aralarında kısa süreli bir tartışma çıktı. Akbulut’un genç kıza sevdiğini söylemesi üzerine Büşra, "Sevgi iki taraflı olur, seninle görüşmek istemiyorum" diye yanıt verdi. Reddedilmesine sinirlenen Abulut’un agresif hareketleri nedeniyle Büşra 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yardım istedi.
 
ŞİKAYETÇİ OLMADI
 
Üniversite öğrencisi genç kızın şikayeti üzerine Hasan Akbulut polis tarafından yakalanarak karakola götürüldü. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Büşra Ceylan’ı arayarak karakola davet etti. Ancak genç kız, "Şikayetçi olursam ailem duyar" diyerek yasal işlem yapılmasını istemedi. Bunun üzerine şikayete bağlı suç olduğu için polis Akbulut’u serbest bıraktı.
 
TUTUKLANDI
 
Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Büşra Ceylan, Perşembe akşamı arkadaşları ile birlikte üniversitede bahar şenliklerinin yapıldığı alandan dönüşte Fevzi Çakmak Bulvarı’nda Sivas’tan tanıdığı Hasan Akbulut’un 10 bıçak darbesi ile öldürülmüştü. Cinayetten sonra yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından kasten adam öldürmek suçundan tutuklanmıştı.