Aydın'ın Söke İlçesi'nde yaşayan 74 yaşındaki Kerim Yalçınkaya, ailesinin köklerini ararken tarihçi oldu. Yaptığı araştırmalar sonucu ilk kitabını 2008 yılında "Ağalar Memleketi Söke" adıyla yayınlayan Kerim Yalçınkaya daha geniş kapsamlı ve içerisinde asırlık belgelerin bulunduğu, "Tarihin penceresinden Söke" kitabının hazırlıklarını tamamladı.
Edinilen bilgiye göre, 1914 yılında Arnavutluk'tan göç eden Kerim Yalçınkaya'nın ailesi Söke'ye yerleşti. Aynı zamanda gazeteci olan Kerim Yalçınkaya, sülalesinin geçmişini araştırırken birçok belge ve bilgiye ulaştı. Bu arada Arnavutluk'taki köklerine de ulaşan Yalçınkaya, derlediği bilgileri kitaplaştırdı. Yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği bilgi ve belgelerin birçok tarihi konuya ışık tuttuğunu kaydeden Yalçınkaya ayrıca bu veriler ışığında "Büyük Buluşma" isimli bir kitap daha hazırladığını ifade etti.
Şu anda hazırlıkları tamamlanan "Tarihin Penceresinden Söke" kitabında M.Ö. 7. y.y.'dan başlanarak, Menteşoğulları, Aydınoğulları Beyliği'nin yanı sıra Adnan Menderes'in Serbest Fırka çalışmalarını başlattığı 1930'lu yıllar ve Atatürk'ün Aydın ziyaretleri detaylı olarak belgeleriyle işleniyor. Kitapta ayrıca Söke'nin yetiştirdiği ünlü kişilerin hayatları ve soy ağaçlarına da yer veriliyor.