Cumhuriyet Mahallesi, Bülbül Sokak, Çağrı Sitesi 8’nci blokta ikinci katında oturan F.P., iddiaya göre, dün saat 18.00 sıralarında, babası Mehmet Ali Şenli ile kızı Gülümser P.’yi eve kilitleyip, anahtarı sakladı. F.P., daha sonra babası ve kızına bağırıp, çağırmaya başladı. 

Gülümser P., annesinin kendilerine kötü davranmaya devam etmesi üzerine bugün saat 08.00 sıralarında cep telefonundan polisi arayıp yardım istedi. Bunun üzerine eve giden polis, zile bastı. Ancak, F.P., elinde Kuran-ı Kerim ve bir bıçak ile polislere direnip, kapıyı açmadı. Bunun üzerine polis, itfaiyeden yardım istedi.

İtfayenin merdiven aracı ile evin balkona giren polis ekipleri, uzun süre, cinnet getiren F.P.’yi ikna edebilmek için uğraştı. Çabaları sonuçsuz kalan polis, boş bir anından faydalandıkları F.P.’yi yüzüne biber gazı sıkıp, etkisiz hale getirdirdi. 

Kelepçe takılan genç kadın, gözaltına alındı. Polis, 6 yıl önce eşini trafik kazasında kaybettiği, psikolojik sorunları bulunduğu ve bazen sabahlara kadar bağırdığı ileri sürülen F.P.’yi Milas 75’inci Yıl Devlet Hastanesi’ne götürdü. 

Burada sakinleştirici iğne vurulan F.P., daha sonra ifadesine başvurmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Genç kadının başına sert bir cisimle vurduğu babası Şenli de aynı hastanede ayakta tedavi edildi. Polis, F.P.’nin 14 saat rehin tuttuğu kızı ve babasının da ifadelerine başvurdu.