Bitlis'te 2 günlükken kaçırılan Ulus bebeğin, 20 aylık aradan sonra kavuştuğu öz anne-babasına Türkçe bilmediği için alışmakta zorluk çektiği öğrenildi. Hülya Ulus, 25 Ocak 2010 tarihinde, Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak bebek hastaneden bir kadın tarafından "Annesi emzirecek" bahanesiyle kaçırıldı. Bebeğin bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Tatvan'da yeni doğum yapmış kadınlar takibe alındı.
 
'KALABALIKTAN KORKUYOR'
 
Ulus çiftinin umutlarının tükendiği anda, mutlu haber geldi. Ulus bebek, bir evde bulundu. DNA testinin sonuçları ise önceki gün belli oldu. Tahlil sonuçlarına göre 20 aylık Yakup Eray'ın biyolojik ailesinin Hülya-İrfan Ulus olduğu ortaya çıktı. "Yakup Eray", önceki akşam gerçek ailesine teslim edildi. 20 aylık aradan sonra bebeklerine kavuşan Hülya-İrfan Ulus çifti, sevinçten gözyaşı döktü. Gece bebeğine sarılarak uyuyan anne Hülya Ulus, "20 ay sonra ilk defa çocuğumu kucağıma aldım, doya doya kokladım. Oğlum kim ilgi gösterirse ona gidiyor.
 
Kürtçe konuşuyor, Türkçe bilmiyor. Şu ana kadar 'Anne' dediğini duymadım. Sadece Kürtçe dede ve nine (daye) diyor. Oğlum kalabalıkta sıkılıyor. Ağlamaya başlıyor. Sevincimi anlatacak kelime bulamıyorum" dedi.
 
TOLERANSLI DAVRANMALILAR
 
Uzmanlar, 20 ay sonra ailesine kavuşan bebeğin mutlaka destek alması gerektiğini söyledi.
 
Psikiyatr Prof. Dr. Armağan Samancı, "Bu vakada uygulanacak tedavi, öncelikle güven ortamının oluşturulması ve ailenin çocukla birinci dereceden ilgilenerek çocuğu memnun etmeye çalışması olmalıdır" dedi. Pedagog Soner Koşan ise "Anne-baba bu dönemde çocuğa toleranslı davranmalı ve sinirlenmemeli. Ona sevgiyle yaklaşmalı" değerlendirmesinde bulundu. takvim