Minik Bailey’e, daha yedi haftalıkken karaciğer yetmezliği teşhisi konmuş ve hastanede geçirdiği günlerin ardından doktorlar nakil yapılması gerektiğine karar vermişti.

Ancak uygulanan bütün tedavilere ve üç kez karaciğer nakli yapılmasına rağmen ilerlemesini sürdürdü ve minik bebek kısa bir süre önce hayatını kaybetti.

Bailey, hastalığıyla savaştığı dönemde, televizyonda yayınlanan çizgi filmleri izlerken çok mutlu oluyordu. En sevdiği karakterler de Mickey Mouse, Minnie Mouse, İtfaiyeci Sam, İnşaatçı Bob, Donald Duck ve Daisy Duck’tı.

Massey ailesi üyeleri ve yakınları, ölen bebeğin anısına cenazesinde unutulmaz bir şey yapmaya karar verdi: Bailey’nin en sevdiği çizgi film karakterlerinin kılığına girmek.

Fikrin sahibi anne Lindsay Massey, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Bailey’nin ömrü çok kısa oldu ve çoğunluğu hastanelerde geçti. Ama bebeğimiz çizgi filmleri çok seviyordu. İzlerken kahkahalarla gülerdi, özellikle de Mickey Mouse çizgi filmlerini” dedi.

Unutulmaz bir şey yapmak istediklerini ve Bailey’nin kiliseye götürüldüğü sırada çevresinde en sevdiği karakterler olmasını istediklerini söyleyen Lindsay Massey, “Cenaze direktörü daha önce hiç böyle bir şey görmediğini söyledi” diye konuştu. Bailey’nin büyükannesi Kathryn Taylor ise torununun ölümünün ardından çevrelerinde birçok kişinin organlarını bağışladığını belirterek, “Bize bundan daha iyi haber veremezlerdi” dedi.