47 yıldır Aydın’da orkestracılık yapan Güven Aydeniz(62) içindeki müzik aşkını oğullarına, gelinine hatta torunlarına aşılamış. Kendilerine ‘Kupa 5’lisi’ ismi veren orkestracı aile düğün ve sünnetlerde hizmet veriyorlar.
Müziğe aşık olduğunu ve eğlenmek kadar eğlendirmeyi de sevdiğini belirten orkestracı ailenin reisi Güven Aydeniz; “ 15 yaşımdan beri bu işi yapıyorum. 2 oğlum Erkin Aydeniz ve Ali Doğan Aydeniz’de bu işi yapıyorlar. Gelinim, Reyhan Doğan Aydeniz’de aramıza girdikten sonra orkestramıza katıldı. Torunlarım Güven, Deniz ve Erkin’de gittiğimiz programlara hevesle geliyorlar. Onları da çekirdekten yetiştiriyoruz. Bu gidişler Aydeniz ailesi 3. nesilini de orkestracı olarak yetiştirecek” dedi.


ORTAYA 1 DOLARLIKLAR ATILIYOR
Gittikleri program başına 75 TL aldıklarını belirten 62 yaşındaki tecrübeli orkestracı; “Biz salonlarda çalışıyoruz. Bazen 2’ye bölünüyoruz. Oğullarımdan Erkin bir yere Ali’de bir yere gidiyor. 5 TL’den az bir banknot piyasada olmadığı için düğünlerde artık 1’er dolarlık banknotlar atılıyor. Yine de halimizden memnunuz. Allah’a şükrediyoruz” diye konuştu.