Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aydın Şube Başkanı Eyüp Curun, aile hekimliği uygulamasının, bedeli halka yüklenmeden sürdürülmesine imkan olmadığını ileri sürdü.
Curun, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Aydın'da 13 Aralık'ta başlanacak aile hekimliği uygulamasını eleştirdi.
Aile hekimliği sisteminin, uygulandığı her ülkede yıkımlara ve acılara neden olduğunu öne süren Curun, toplumun ve insanların, acımasız ilaç ve tıbbi malzeme tekelleriyle özel sektörün bitmek tükenmek bilmez kar hırsına kurban edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Curun, sistemin çok maliyetli olduğunu ve bu maliyetin Almanya gibi gelişmiş ülkelerin bile bunun altından kalkamadığını savunarak, şu görüşleri dile getirdi:
''Almanya gibi gelişmiş bir ülke bile bunun bedelini ödeyemiyor ve sistem çöküyor. Reform denilen her şey yeni yeni alanların özel sektöre devri anlamına geliyor. SGK'nın sağlık uygulama tebliği nedeniyle insanlarımız daha bugünden özel sigorta şirketlerinin pençesine düşmektedir. Binlerce hekim 'aile hekimi' adı altında taşeron yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Yani, sağlık da resmen özelleştirildi. Daha bugünden tıbbi malzeme ve ilaç tekellerinin para istasyonu haline gelen eczanelerin ve SGK'nın yanında yakında aile hekimleri de zorunlu olarak yer alacak. Aile hekimliği uygulamasını, bedelini halka yüklemeden götürmenize olanak yoktur.
Her işin başı sağlıksa, sağlıkla oynamak bütün bir toplumun hayatıyla oynamaktır.''