Aydın Sağlık İl Müdürlüğünce, ''Aile Hekimliği Uygulaması'' konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Aydın İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen seminere, Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, mahalle muhtarları ile merkez ilçeye bağlı köy muhtarları katıldı.
Tırpancı, açılışta yaptığı konuşmada, 2004 yılında Düzce'de pilot uygulama olarak başlatılan Aile Hekimliği sisteminin şu anda 68 ile yaygınlaştığını kaydetti.
Aydın'da da uygulamaya geçirilen sistemle birlikte eski sistemde 99 adet sağlık ocağı varken, yeni sistemle aynı hizmetin verildiği 113 Aile Sağlık Merkezi oluşturulduğunu belirten Tırpancı, şunları söyledi:
''Çalışan hekim sayımız da 275 iken, sistemi uygulamaya başladığımızda 280 olacaktır. İlimiz nüfus yerleşim durumu ve ulaşım kraterleri göz önünde bulundurularak 69'u Aydın merkezde, 211'i diğer ilçelerde olmak üzere toplam 280 aile Hekimliği Bölgesine ayrıldı. Her bir Aile Hekimi için kayıtlı kişi sayısı 3 bin 500 kişi ve asgari bin, azami 4 bin kişidir. 4 bin'den fazla kişi kayıt edilmemektedir. Kayıtlı kişi sayısı bin kişinin altına düştüğünde ise sözleşmeler feshedilmektedir. 6 Kasım 2010 Cumartesi günü Atama Nakil Komisyonu noter huzurunda 280 Aile Hekimliği birimi için başvuran 515 hekim hizmet puanı sıralamasına göre yerleşme işlemi yapılarak sözleşmeleri imzalanacaktır.''
Seminerde daha sonra Dr. Ramazan Tozlu, katılımcılara ''Aile Hekimliği Uygulaması'' konulu bir sunum yaptı.