Ankara'da Temmuz ayında başlayan aile hekimliğinde hastaların mağduriyetine yol açacak uygulamalar karşısında sözleşme feshine kadar varan yaptırımlar uygulanacak.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, aile hekimliği uygulamasında hizmetin aksamaması için aile hekimlerine yeterli ödenek verildiğini belirtti.

Başkentteki bir aile sağlığı merkezinde ısıtma sisteminin çalıştırılmamasından kaynaklanan sorunu hatırlatılan Aksoy, bununla ilgili gerekli incelemeyi yaptıklarını kaydederek, ''Aile hekimlerine ısıtma, su, elektrik gibi giderler için 2 bin 500 TL civarında katkı sağlıyoruz. Bu, hizmetlerin görülmesi için kullanılmalıdır. Söz konusu olayla ilgili işlem yapıldı. Yanlış uygulamalar yapılırsa önce uyarı cezası verilecek, tekrarlanırsa sözleşme feshedilecek'' diye konuştu.

Söz konusu merkezde sıvı yakıt kullanıldığının, bunun fiyatının yüksek olduğu gerekçe gösterilerek ısıtma sisteminin çalıştırılmadığının tespit edildiğini ifade eden Aksoy, ''Bu bir mazeret olamaz. Biz merkezlerimizi hazır halde teslim ediyoruz. İşletme gideri yüksek olsa da aile hekimlerimiz bunu bilerek ve kabul ederek göreve talip oluyor. Vatandaşı mağdur edecek uygulamalardan kaçınılmalıdır'' uyarısını dile getirdi.

Aksoy, öngörülmeyen giderlerin ortaya çıkması halinde gereken desteği vereceklerini de kaydederek, ''Bu merkezimizdeki doğalgaz dönüşümünü biz yaptıracağız'' dedi.

Başkentte aile hekimliği sisteminin vatandaşlar tarafından benimsendiğini, hastanelere başvuruda yüzde 10 oranında azalma olduğunu dile getiren Aksoy, ''Boşalacak yerler için sırada çok hekim bekliyor. Ankaralılar bu sistemi sahiplendi'' diye konuştu.

A.A