Haktanır “Doğa yoksulluğu hastalığına yakalanmayın. Çocukların önce ruhunu geliştirmeliyiz. Dil insanı geliştiren en önemli organdır. Bir babanın çocuklarına verebileceği en büyük hediye annelerini sevmektir” dedi.
Prof. Dr. Haktanır, Nazilli Belediye Sarayı Tiyatro Salonunda düzenlenen “Okul öncesi dönemde aile-çocuk iletişimi” konulu konferansında yüzlerce veliye seslendi. Okul öncesi eğitimin öneminden ve aile içi iletişimin çocuğun gelişiminde büyük önem taşıdığını anlatan Haktanır, Türkiye"de ailelerin çocuk sayılarının Ege bölgesinde az olduğunu ancak doğu bölgelerine gidince kat kat arttığını ifade ederek “Ben aynı zamanda Türkiye Okul öncesi Eğitimini Geliştirme Derneğinin Başkanlığını da yapıyorum. Üniversitedeki görevim gereği yaptığım ve yapmakta olduğum bilimsel araştırmalar gereği Türkiye"nin ve Dünyanın dört bir yanında gezmediğim yer kalmadı. Eğer eğitim pahalı diyorsanız bir de cahilliği deneyin. Kız-oğlan önemli değil. Yeter ki siz bir insan yetiştirin. Doğan her çocuğumuzu olduğu gibi kabul etmeliyiz. Varsayılmak, saygı duyulmak, öğrenmek ve araştırmak özgür ve mutlu olmak, güvenli ilişkiler tüm bunlar çocuklarımızın yetiştirilmesinde ve aile içi ilişkilerde çok önemlidir. Yeşil-Sarı ve Kırmızı ışıklar sadece trafikte gerekli değildir. Bunlar yaşamımızın her döneminde geçerlidir. Yani ışıklar her ortam için geçerlidir. Evlilikler, karı kocanın bir birlerini iyi anlamaları ile güzel olur. Ve evliliklerin mutlu gitmesi çaba ister. Eğer çaba olursa evlilik ömür boyu devam eder. Ne yazık ki günümüzde iletişim kopukluğu sonucu evlilikler sona eriyor” dedi.
Prof. Dr. Gelengül Haktanır ayrıca anne-babalara, çocukları kesinlikle kendi yataklarında yatırmamalarını, ruh sağlığı yanında beden sağlıklarını da çok dikkat etmelerini önerdi.