Ünlü sanatçı Ahu Tuğba’nın Bodrum’daki villasına kaçak oda yapıldığı için yıkım kararı çıktı.

Ahu Tuğba’nın Bodrum’daki yazlığı ile ilgili sorunları bir türlü bitmiyor. Tuğba’nın Kızı Anjelik Alajbegu’ya ait Yalıkavak beldesindeki villaya yıkımkararı çıktı. Belediye, kararın gerekçesini imara aykırı olarak villaya oda yapılması olarak açıkladı. Daha önce villasındaki kaçak eklenti yüzünden 5 bin 964 lira para cezası kesildiğini söyleyen Tuğba, yıkımkararının çıkma nedeninin yazlığına AK Parti bayrağını asması olduğunu söyledi.

ADALETE HESAP VERECEKLER

CHP’li belediyenin kendisiyle uğraştığını söyleyen Tuğba, “Bugüne kadar kimse yıkım kararı almadı. Ta ki ben ‘Başbakanımızın icraatlarını savunuyorum’ deyinceye kadar. Belediye Başkan Vekili CHP’liNevcihan ÖzcanHanım niye benimle uğraşıyor anlamıyorum.Gerçeği gizliyorlar. Kararı onlar da temyize götürdüler. Mahkemenin kararından habersizmiş gibi davranıyor.Hiç kimse kanunsuz iş yapamaz, kızımın evini yıkamaz. Adalete rağmenyıkmakistiyorsa yıksın.Sonrahesabını yine adalete verir” dedi.

BU ZULMÜ HEMEN DURDURUN

Villasına yaptırdıkları eklentilerin izinli olduğunu söyleyen Tuğba sözlerini şöyle sürdürdü. “Benim elimde belgeler var. 2000-2003 yıllarında iki kez o dönemki belediye başkanı Celal Yıldızhan’ın verdiği izinlerin belgelerini mahkemeye sunduk. Mahkeme bizi haklı buldu ve cezayı durdurdu. Bugünkü Belediye Başkanı o zamanlar ZabıtaMüdürü’ydü ve her şeyin usulüne uygun yapıldığını biliyor.Osesini çıkarmıyor. Bu hanım, kızımla ve benimle uğraşıyor. Medyaya da yalan konuşuyor. Şu anda konuşurken elim ayağımtitriyor. Tek isteğim, kızıma ve bana yapılan zulmün durdurulmasıdır.”

Sanatçı ayrıcalığı yapılmayacak

Konuyla ilgili Belediye Başkan Vekili CHP’li Nevcihan Özcan kimseye sanatçı ayrıcalığı yapılmayacağını söyledi. Özcan, “O sitede sadece Tuğba için değil birçok binanın kaçak bölümleri için yıkım kararları var. Sayın Tuğba medyayı kullanarak ve belediyeye gelip yüksek sesle konuşarak cezayı geri aldırmaya çalışıyor. Sanatçı diye ayrıcalık yapamayız” dedi.

KARAR UYGULANACAK

Meclisin aldığı kararın uygulanacağını söyleyen Özcan sözlerini şöyle sürdürdü. “Bir binanın ruhsatı alındıktan sonra tadilat yapılacaksa izin alınır. İzin alınırsa, tadilat yapılır. Ancak Ahu Tuğba’nın böyle bir izni de, projesi de yok.”

VİLLAYI SATIYOR

Yalıkavak’taki yazlığın kiracısı, yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle değeri yaklaşık 250 bin lira olan villayı Ahu Tuğba’nın satmak istediğini söyledi.

HABER: Şebnem ÖZCAN-BUGÜN GAZETESİ