-DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, YSK’nın BDP’nin desteklediği 7 bağımsız ismin milletvekili adaylığını iptal etmesini NTV’ye değerlendirdi. "Sürpriz değil, haksız bir karar" diyen Türk, "İki arkadaşımız halen milletvekili, Hatip Dicle ve Leyla Zana’ya da memnu hakları iade edilmiş. Kendilerine geri verilmiş durumda bu haklar" dedi.
 
Kararın tamamen siyasi olduğunu söyleyen Türk, "Kürtlerin demokratik siyasete katılımını engelleyen bir karardır. YSK’nın tek başına verdiği bir karar değildir. Türkiye’de demokratik süreci engellemeye çalışan bir mantığın yansımasıdır" şeklinde konuştu. "Biz yıllardan beri sorunun çözümünün barışçıl süreç ve demokratik siyaset içinde olması için çaba gösterdik ancak bunlara rağmen Kürtlere bu yol kapatılmak isteniyor. Birçok hukukçu arkadaşımızla durumu değerlendirip enine boyuna tartıştık. YSK’ya gidildi ve bazı itirazlar belgeleriyle sunuldu. Ancak buna rağmen bu karar, hukuki değil..." dedi.
 
Türk, "itiraz mı yeni isimler mi?" sorusuna, "Haksız bir karar ve itiraz etme hakkımız var. Bunun için çaba harcayacağız. Türkiye’de böyle bir karar ve böyle bir mantık gelirse, bu, seçimlere gitmemizi engelleyen bir karar olur. Sağlıklı seçim ortamı da ortadan kalkar. Seçime girip girmemeyi konuşacağız ama genel eğilim girmeme yönünde gelişiyor" şeklinde konuştu. "Bu benim bireysel düşüncem" diyen Türk, "Partimizin yetkili organları çalışacak ve kamuoyuna kararımız duyurulacaktır" ifadelerini kullandı.