İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, "8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a suikast girişimi" soruşturması kapsamında Ahmet Özal'i ifade vermeye davet etti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal"ın oğlu Ahmet Özal, babasına yönelik suikast girişimiyle ilgili sözleri nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Ahmet Özal"ın "Turgut Özal'a yapılan suikast girişiminin ardında eski MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu vardı" sözleri nedeniyle İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"nın başlattığı soruşturma kapsamında Özal"a ifade vermesi için davetiye gönderildi. Davetiyenin Özal"a ulaştığı öğrenildi. Özal"ın önümüzdeki hafta başı, pazartesi veya salı günü ifade vermek üzere Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne geleceği öğrenildi.

Savcılığın, Ahmet Özal"ın ifadesinin ardından gerek duyulması halinde MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu, suikastı yaptığı iddia edilen Kartal Demirağ"ı da ifadeye çağırabileceği öğrenildi.
KONGREDE ELİNDEN YARALANMIŞTI

18 Haziran 1988"de Anavatan Partisi"nin olağan genel kongresinde Turgut Özal konuşma yapmak için kürsüye çıktıktan bir süre sonra Kartal Demirağ, iki kez ateş etmiş, kurşun Özal"ın önünde bulunan mikrofonun ayağından sekip sağ el başparmağını yaralamıştı. Olay sırasında yaralanan Turgut Özal, yaralı halde kürsüden, "Bilhassa belirtmek istiyorum. Allah"ın verdiği canı, O"ndan başka alacak yoktur, biz de O"na teslim olmuşuzdur" demişti.

Ahmet Özal, bazı gazetelere yaptığı açıklamada, babasına 1988"de düzenlenen başarısız suikastın arkasındaki isimlerin çok kısa sürede tespit edildiğini ve bunları kendisine söylediğini anlatarak, "Babam "ülke karışmasın" diye bu isimleri açıklamadı. Bunlardan biri de MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu"ydu. Bu isimlerin hepsi Emniyet ve MİT"in arşivlerinde var. Arşivler açılsın. Ölümüyle ilgili değil ama eğer arşivler açılırsa babama suikast olayı ile Ergenekon bağlantıları görülecektir. Ölümüyle suikastın birlikte araştırılması gerekir. Çünkü Kartal Demirağ diye bir adam çıkıyor ve 2 sene hapis yiyor, kayboluyor. Babam öldüğü gün Kartal Demirağ gelip dua edip ağladı" demişti.