Şair ve Yazar Ahmet Kutsi Tecer, doğumunun 110. yılında 12 Şubatta Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, ''Orda Bir Köy Var Uzakta'' şiiriyle zihinlerde yer edinen Cumhuriyet dönemi şair ve yazarı, aynı zamanda Aşık Veysel'i Türkiye'ye tanıtan kişi olan Ahmet Kutsi Tecer için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen anma programına, usta şairin kızı ve devlet tiyatrosu sanatçısı Leyla Tecer de katılacak.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapılacak anma programı, ünlü şaire ait fotoğraflardan ve bazı şahsi eşyalarından oluşan sergi açılışıyla başlayacak. Ahmet Kutsi Tecer'in hayatından kesitlerin aktarılacağı belgesel film gösterimiyle devam edecek etkinlikte, şairin tüm yönleriyle ele alınacağı bir panel de düzenlenecek.

Ahmet Özdemir'in yöneteceği panelde, Doç. Dr. Metin Turan, Ahmet Kutsi Tecer'in sanatı ve şiir anlayışını, Sabri Koz, Türk halk bilimiyle ilgili çalışmalarını, kızı Leyla Tecer de Ahmet Kutsi Tecer'in tiyatrolarını ve babasıyla olan hatıralarını anlatacak.

Panel sonunda katılımcılara, Dr. Ferhat Aslan tarafından hazırlanan ''Doğumunun 110. Yılında Ahmet Kutsi Tecer'' adlı kitap hediye edilecek. Kitapta, Ahmet Kutsi Tecer?in şiir ve yazılarından seçmeler, sanatını değerlendiren makaleler, vefatının ardından yazılanlar ve bugüne dek yayımlanmamış fotoğrafları yer alıyor.