Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürtçe türkü söyleyeceğini açıkladıktan sonra büyük tepki gören, ardından gittiği Paris"te 2000 yılında yaşamını yitiren Ahmet Kaya"yı anma gecesine katılacak. Kaya"nın eşi Gülten Kaya, Başbakan"ın yanı sıra eşinin Paris"teki mezarını ziyaret ederek, CHP içinde de tartışma yaratan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nu da bizzat arayarak geceye davet etti.
Davet için, “Takvim müsait olursa niye gelmeyeyim” yanıtını veren Kılıçdaroğlu etkinliğe katılırsa, son dönemde özellikle Wikileaks internet sitesinde yer alan belgeler nedeniyle karşı karşıya gelen iki lideri, Ahmet Kaya açılımı buluşturmuş olacak.
Alınan bilgiye göre Erdoğan, 11 Aralık Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı"nda düzenlenecek olan Ahmet Kaya"nın ölümünün 10. yıldönümü anma etkinliklerine katılacak. Erdoğan"ın cumartesi günü Mardin"e yapacağı ziyaretin ardından İstanbul"a dönerek, anma etkinliklerine katılacağı kaydedildi.
Erdoğan"ın pazar günü Siirt"te yapacağı açılış programı için cumartesi akşamı Siirt"e geçmek yerine, Kaya"nın anma etkinlikleri nedeniyle İstanbul"a döneceği belirtildi.

Ülkemde Son Turnem
Erdoğan"ın ilk kez katılacağı anma etkinliklerinde Kaya"nın eşi Gülten Kaya ve kızı Melis Kaya tarafından hazırlanan, “Ülkemde Son Turnem” DVD"si ile birlikte bir tanıtım yapılacak. Erdoğan"ın ise konuşmasında daha önce de zaman zaman dile getirdiği “Şafak Türküsü”nden dizeler okuyacağı öğrenildi.
Geçen ay Sosyalist Enternasyonal toplantısı ve Fransız Sosyalist Parti yetkilileriyle görüşmeler yapmak üzere Paris"e yaptığı ziyaret sırasında Pere Lachaise Mezarlığı"na giderek Kaya"nın kabrine karanfil bırakan Kılıçdaroğlu"nun da anma etkinliğine davetli olduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, dün bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan"ın Ahmet Kaya için düzenlenen anma programına katılacağını söylediğini anımsatarak, kendisinin de katılıp katılmayacağını sorması üzerine, “Gülten Hanım davet etti. Ben de ona "Takvim müsait olursa niye gelmeyeyim" dedim. Daha takvime bakamadım. Bilmiyorum ne var?” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu etkinliğe katılırsa, son dönemde özellikle Wikileaks internet sitesinde yer alan belgeler nedeniyle karşı karşıya gelen iki lideri, Ahmet Kaya açılımı buluşturmuş olacak.



10. ölüm yıldönümüİstanbul"daki Kaya"yı anma etkinliklerinde Başbakan Erdoğan bir konuşma yapacak. Kılıçdaroğlu geçen ay Paris"te Kaya"nın kabrine karanfil bırakmıştı.