Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Genç Gelişim Akademisi'nin final programına konuk oldu. Kendi çocukluk ve gençlik dönemini anlatan Davutoğlu,''Okuduğumuz kaynaklar itibariyle o asırlar süren kadim geleneği ihya etmek için gönül vermiştik ama imkanlardan yoksunduk. 1973 yılında okuyabileceğimiz tüm kitapları toplayalım dedik. Lisede öğretilen şeyler yeterli değildi. Eksiklerimizi tamamlamak için bir çalışmaya giriştik. O dönem Türkiye'de 273 kitap vardı'' diye konuştu.

''RÜYALARI OLMAYANLAR UTANSIN''

Kendisinin gençlik çağlarından bu yana Türkiye için rüyalar gördüğünü belirten Davutoğlu, kendisini dış politikada rüya görmekle suçlayanlara hitap etti. Davutoğlu, 'Bu halkın geleceği için rüyalar gördük. Şimdi de o rüyaları gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Dedelerimizin canını verdiği vatan için yürüyoruz. Rüyaları olmayanlar utansın!'

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

''Makam denilen koltuk ateştendir'' diyen Davutoğlu, gençken elde edilen güçlü bilincin kendilerine bugün direnme gücü verdiğini belirtti.

Kendisi için hazırlanan Kur'an Kursu hocasından, lise arkadaşına kadar herkesin konuştuğu filmi izleyen Davutoğlu, gözyaşlarını tutamayarak çalışmayı bir neslin serüveni olarak yorumladı.