İzmir'in Balçova ilçesinde bir kişi aracında ölü olarak bulundu. Polisin yaptığı incelemede başından tek kurşunla vurulmuş halde bulunan şahsın emekli Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Ahmet Birsen (54) olduğu belirlendi.

Görgü tanıklarının polise verdiği bilgiye göre Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi arkası Narlıdere otoban yolunda 35 AE 6400 plakalı otomobilin içinde bir kişinin hareketsiz durduğu bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede, kafasından silahla ağır yaralanan şahsın DGM savcılığı görevinden emekli olduktan sonra Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde noterlik yapmaya başlayan Ahmet Birsen (54) olduğunu belirledi. Olay yerine hemen ambulans çağrıldı. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Birsen'in başından vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini söyledi.

Polis ekipleri, Birsen'in içinde bulunduğu otomobilde geniş çaplı inceleme yaptı. Birsen'in cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bu arada Ahmet Birsen'in iki erkek bir kız olmak üzere üç çocuk babası olduğu ve eşinden bir süre önce ayrıldığı iddia edildi.