AYDINPOST HABER SERVİSİ - Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesinde sosyal medyada başlatılan ‘evet’ kampanyasına rektörler de katıldı.

Adnan Menderes, Düzce ve Mardin Artuklu üniversiteleri rektörleri çektikleri videolarla atacakları oyları açıkladılar ve diğer rektörlere de çağrıda bulundular.

Rektörlerin evet kervanına katılmasına öncülük eden Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Her yerde söylediğim bir şey bu. Parlamenter sistemin başkanlık sistemine geçmesinin Türkiye’nin önünü açacağını düşünüyorum. Artık Türkiye’nin önünün açılması gerekiyor. Mevzuatlarla boğulmuş bir ülkeden bahsediyoruz. Bunun biraz daha rahatlaması lazım. İşlerin hızlı yürümesi, kararların çabuk alınması adına. Çünkü kaybedecek vaktimiz yok. Bu nedenle sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda rektörlerimize çağrılarımızı da yapıyoruz. Sosyal medyada bana bir çağrı geldi, ben de diğer hocalarımıza pasladım. Bu benim kişisel görüşüm.” diye konuştu.

Rektörlerin “Evet” li videosu için CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar sert eleştirilerde bulundu.

“Hükümetin Değil Devletin Rektörü Olmalısınız”

Aydınpost’a açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bu paylaşımın kamuoyu vicdanında yer almayacağını belirterek,  “Böyle bir siyasi kararda özellikle tarafsız olması gereken rektörlerin ve kamu görevlilerinin kendi siyasi beyanlarını saklı tutmaları gerekirken açıkça beyan etmelerini ben kendi demokrasi anlayışıma uygun görmüyorum. Bir kamu görevi yapıyorsanız kendi altınızda çalışan insanları etkilemek için yapıyor iseniz bunun kişilerin demokrasi tercihlerinde zararlı olacağına inanıyorum. AKP’nin getireceği bu yeni anaysa ile birlikte toplumun her alanında yaygınlaşacağını ve toplumun bir parti devletine dönüşeceği tehlikesini tekrar altını çizerek belirtmek istiyorum. Sizler hükümetin rektörü değil devletin rektörü olmak zorundasınız” diye konuştu.

Ak Partili Mehmet Erdem: Milletin Her Ferdi Görüşünü Açıklayabilmeli

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem rektörlerin “Evet” paylaşımı için “ Anayasa değişikliği ile ilgili bir referandum var. Bu referandumda ki kararı millet verecek. Milletin her ferdi görüşünü sandıkta belirtecek. Ama bunun dışında sosyal medyada anayasa değişikliğini uygun görüyorum, destekliyorum deme hakkının herkesin sahip olduğunu düşünüyorum. Benim için milletimizin her ferdi bu konuda görüşünü açıklıyorsa buna neden görüşünü açıklıyorsun diyemeyiz” diye konuştu.

 

 

 

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA