Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yönetmeliği gereğince her yıl Ekim ayının ikinci haftasında yapılacak olan Ahilik Haftası Kutlamalarının ilk günkü programı Aydın"da yapıldı.
Ahilik Haftası Kutlama törenlerine AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Sanayi İl Müdürü Haluk Uysal daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.
Kutlama programının ilk durağı olarak Aydın Esnaf Odaları Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Sanayi İl Müdürü Haluk Uysal ve beraberindeki heyet Aydın Vali Vekili Mesut Kırcalı"yı makamında ziyaret etti.
Vali Malay"ın makamında ziyaret edilmesinin ardından Mehter takımı, Folklör ekibi, öğrenci, Esnaf gurubu ve Esnaf Odaları araçlarından oluşan kortej Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra Adnan Menderes Bulvarından ilerleyerek Kıbrıs caddesi kavşağından geri dönüp, Aydın Ticaret Odası yakınında bulunan sokağa geldiler. Burada yapılan törenle 1629 sokak olarak bilinen sokağa Ahi Evran Sokağı ismi verildi.
Sokağın isminin Ahi Evran Sokağı olarak değiştirilmesi ve kurdele kesme töreni öncesi konuşan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit Aydın Belediyesine Meclis kararı ile aldığı sokak ismi değişikliği kararından dolayı teşekkür etti. Ardından protokol, törene katılan esnaf ve vatandaşların katılı ile hep birlikte kurdele kesme törenine geçildi. Kurdeleyi tüm Aydın esnafı adına aynı sokakta ayakkabı tamirciliği yapan Dursun Kuşaksız isimli esnaf kesti.