WhatsApp hayatımıza girdi gireli, hızlı yazma rekorları kırıyoruz. Sosyal mecralarda olduğu gibi gruplar oluşturuyor saatlerce konuşuyoruz. Ancak çaktırmadan gruptan çıkmaya çalışsanız olmaz. Hemen haber veriyor “X gruptan ayrıldı” diye. Sonra “vay efendim nende ayrıldın”lar, “bizden sıkıldın mı”lar… Zor iş!

En son ne zaman online olduğunuzu gizleyebilirsiniz. Böylece size mesaj atan biri“ama 3 dakika önce online'dın bana neden cevap vermedin” diye soramaz. Eğer iOS kullanıyorsanız işiniz kolay Ayarlar – Gizlilik – Son Görünme'ye gelerek “herkes”i kaldırabilirsiniz. Böylece kimsenin bir şeyden haberi olmaz! Anroid kullanıyorsanız Hide WhatsApp uygulamasını indirmeniz gerek. 

Sohbetleri yedekleyebilirsiniz. Silinmesinden korkuyorsanız, önemli bilgileri içeriyorsa yedek almayı unutmayın. Yine ayarlar menüsünden yapabiliyorsunuz bunu. Eğer sevgilinizde WhatsApp üzerinden tartıştıysanız yedek almayın sakın. Bakıp bakıp sinirlenmenin bir anlamı yok ama değil mi?

Anroid kullanıyorsanız, şanslısınız. WhatsApp Lock uygulaması sayesinde programı kilitleyebilir, sizden başka biri telefonunuzu ele geçirse bile sizin adınıza yazmasını engellersiniz. 

Önemli kişiler için kısa yollar oluşturun. En çok mesajlaştığınız grubu uygulamanın içinden çıkarıptelefonun ana ekranına alabilirsiniz. Android'de işlem kolay. Menüden yapabiliyorsunuz. iOs için ise 1TapWa uygulamasını dindirip aynı işlemi yapabilirsiniz.

WhatsApp'la ilgili en büyük şikayetlerden biri, gönderilen bir fotoğrafa tıkladığımız an otomatik olarak telefondaki albüme eklenmesi. Özel bir fotoğraf gelmiş olabilir ve onun galeride görünmesini istememeniz çok normal. O halde yapmanız gereken. Ayarlar – Sohbet Ayarları – Alınan Medyayı Sakla. Bunu kapattığınız an fotoğraflar telefona kaydedilmiyor. Ve özgürlükkkk.... 

Telefon numaranızı değiştirdiniz ama kişi listeniz aynı. Uygulamayı silip yeniden yüklemenize gerek yok. Ayarlar – Hesap – Numara Değiştir'e girin ve işlemi yapın. Çok basit!