Öğretim görevlisiyiken Türban karşıt tutumu ve kurdurduğu ikna odaları ile tarihe geçen CHP'li Nur Serter, adeta kendi ile savaştı. Türbanlı üyeye rozet taktı...

İstanbul Üniversitesi'nde Rektör Alemdaroğlu zamanında rektör yardımcılığı yapan Nur Serter'in, üniversitelerdeki başörtüsü eylemleri sırasında 'ikna odaları' kurduğu ortaya çıkmıştı. Başörtüsü karşıtı davranışları ile dikkat çeken Serter, CHP'nin 'çarşaf' açılımına uyarak başörtülü bir CHP'liye rozet taktı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Prof.Dr. Nur Serter, İstanbul Üniversitesi'nin türbana karşı tavizsisz tavırıyla tanınan eski rektörü Kılıçdaroğlu'nun yardımcılığını yapmıştı. Sertel o dönemde türban yasağının uygulanması konusunda sert önlemler alınmasında önemli rol oynamıştı. Prof. Serter, üniversitenin giriş kapısına kurdurduğu okula yeni kayıt yaptıran türbanlı kızların başlarını açmaları için ikna odaları kurmuştu. Daha sonra CHP'den milletvekili çekilen Serter'in, Baykal'ın yaptığı türban açılımına destek vermişti.

Prof. Serter, Baykal'ı eleştirenlere şu yanıtı vermişti: Ben bu olayın CHP'nin laiklik çizgisinden bir sapma yarattığı görüşüne katılmıyorum. CHP bu olaydan önce olduğu gibi; her zaman laiklik ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkan bir parti olacaktır.


Yeni Şafak