Arınç, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.
CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma girişimiyle ilgili Arınç, ''Bu girişimin hiçbir makul, hiçbir haklı sebebi yoktur. Zaman içinde, CHP çoğu zaman Meclis'i boykot etmiştir. Kendisi içeride oturmuş, oy kullanmamıştır. Parlamento'ya gelmemiştir'' dedi.

''Türkiye'de yüzlerce platform var''

''Hükümet görevinin başındadır. Türkiye'de yaşanan olaylar karşısında alınan tedbirler vardır. Bütün olaylar da an be an takip edilmektedir'' diyen Arınç, şöyle devam etti:

''CHP'nin bugün eğer Meclis toplansaydı söyleyeceği sözleri ifade edebilmesi için Türkiye'de yüzlerce platform var. Biz bugüne kadar ne Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ne CHP milletvekillerinden terörün önlenmesine yönelik bir önlem paketi, bir çağrı, bir tedbir duymadık. Sadece 'Türkiye'de bu sorun var, gelin konuşalım' diyorlar. Meclis'te elbette bu, zaman zaman görüşüldü, genel görüşmeler yapıldı. Tutanaklara bakınız, hiçbir CHP sözcüsü Türkiye'de terörle ilgili, sebepleri ve sonuçlarıyla ilgili hiçbir somut öneri getirmedi. Sadece iktidarı yıpratmak, hakaret etmek için bu toplantıları bir fırsat bildiler. Bugünkü toplantıyı da öyle bir fırsat olarak kullanmak istiyorlar.''

''Ne söyleyecek merak ediyoruz''

Yeni yasama döneminin açılmasıyla birlikte bu konuların TBMM'de rahatlıkla konuşulabileceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Geçtiğimiz yasama dönemi içinde CHP'nin, terör, Türkiye'nin geleceği, Suriye'de yaşanan olaylar karşısında hangi çareyi hangi somut neticeyi veya hangi önlemleri getirdiğini şöyle bir tarayın, internette arama motoruna bakın, bir tek cümle bulamazsınız. Sadece sözünü ediyorlar ama hiçbir sebebi, hiçbir sonucu ortaya koymuyorlar'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun veya CHP sözcülerinin iddia ettikleri konuda hiçbir somut öneri getirmeyeceklerini vurgulayan Bülent Arınç, CHP'nin terör sorunuyla ilgili gişimlerde bulunduğu günlerde, MHP'den randevu alamayıp AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğine hatırlattı.

Arınç, şöyle devam etti:

''Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'diğer partiler olumsuz karşılık verseler bile biz sizlerle anamuhalefet partisi ve iktidar olarak söyleyeceğiniz konuları görüşür, tedbirlerinizi dinler ve gerekeni yaparız' sözü karşısında Sayın Kılıçdaroğlu bunu kabul etmemiştir.
Diğer partilerden cevap alamıyor. AK Parti'nin önerisine cevap veremiyor. Merak ediyorum Sayın Kılıçdaroğlu ne söyleyecektir. Son yaptıkları kurultayda, bir tek cümle bile sarf etmeyen bir insan, bugün fazladan elbette Genel Kurul'da ne söyleyecek merak ediyoruz.''

''Bulduğu en önemli özdeyiş, 'sıçan geçer yol olur' özdeyişidir''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki ''İstanbul Hükümeti'' eleştirisine tepki gösteren Arınç, ''Çirkin benzetmeler bunlar. Zaten Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzında bildiğiniz gibi son zamanlarda çirkin benzetmeler ve yakıştırmalar çok çok konuşulmaya başlandı. Bu bir siyasetçi üslubu değildir. Dışişleri Bakanı'na yönelik söylediği, çocukların bile konuşsa ağzına biber sürülecek sözleri, bugün bir anamuhalefet partisi liderinin ağzından konuşulabiliyor. Bulduğu en önemli özdeyiş, 'sıçan geçer yol olur' özdeyişidir. Sayın Genel Başkan Meclis'in toplantıya çağrılmasından da önce bir anamuhalefet partisi liderinin ağırlığını, vakarını, üslubunu taşımalıdır'' dedi.

Arınç, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili şu anda yeni bir gelişmenin olmadığını da sözlerine ekledi.