Aydın İl Özel İdaresi Meclis Salonunda Hayri Güleç Başkanlığında toplanan il genel meclisi 4 maddelik gündemi görüştü. Temmuz ayındaki oturumlarda görüşülerek komisyonlara havale edilen konuların ele alındığı mecliste, ilk olarak Söke Çeltikçi İlköğretim Okulu ve Öğretmenevinin bulunduğu alana ilçe milli eğitim müdürlüğü binasının yapılıp yapılmayacağı konusuyla ilgili hazırlanan rapor görüşüldü. Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonun ilçe milli eğitim müdürlüğü binasının müstakil bir alana yapılması yolunda hazırladığı rapor bir grup AK Parti’li meclis üyesinin şerhine rağmen CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oluruyla oy çokluğu ile kabul edildi.
Aynı komisyonun Kuşadası İlköğretim Okulu’nun bahçe ve kantinin düzeltilmesiyle ilgili raporu mecliste oy birliği ile kabul edildi.
ANTEP FISTIĞI AŞILAMALARI DESTEKLENECEK
Diğer yandan mecliste Tarım Hayvancılık Komisyonu üyelerinin araştırdığı Aydın’ın Söke İlçesi Kaygılı köyünde uygulamaya konulan Menengeç ağaçlarının Antep Fıstığına aşılanması konusu görüşüldü. Komisyon üyelerinin köyde yaptıkları araştırmaların yer aldığı rapor komisyon başkanı Kenan Tabak tarafından meclis üyelerine aktarılırken, bu uygulamanın sadece Söke’yle sınırlı kalmaması gerektiği ve bu uygulamanın Aydın’ın diğer ilçelerine de yayılması gerektiği dikkat çekildi. Meclisin, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinin belirleyeceği talepler doğrultusunda Antep Fıstığı aşılaması uygulamalarının planlanarak, bütçenin de elverdiği ölçüde desteklenmesi kararı oy birliği ile kabul edildi.
Meclis Ağustos ayının ilk oturumunu yaklaşık bir buçuk saatte tamamlarken ikinci oturumunu yarın gerçekleştirecek.