Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Haluk Uysal, yaptığı açıklamayla kurumun 2008 yılı Ağustos ayı faaliyetlerini değerlendirdi. Geçtiğimiz ay içerisinde Aydın'da 1 adet kooperatif kuruluşu işlemlerinin gerçekleştirildiğini açıklayan Uysal, aynı süre içersinde 5 adet firmaya sanayi sicil belgesi verildiğini ve 11 adet firmaya ait sanayi sicil belgesinin de vizelerinin yapıldığını belirtti.
Ağustos ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Uysal, ay içerisinde il merkezinde 947 adet ölçü ve tartı aletinin periyodik muayenesinin yapıldığını, bu aletlerin 874 tanesinin damgalandığı ve uygun görülmeyen 73 adedinin geri gönderildiğini söyledi. Uysal, Ağustos ayı içinde toplam 180 adet su ve elektrik sayacının şikayet nedeniyle muayeneden geçirildiği kaydetti. Bu sayaçlardan 147 adedinin doğru ölçüm yaptığının tespit edildiğini açıklayan Uysal, bozuk olduğu tespit edilen 33 adet sayaç hakkında da gerekli yasal işlemin yapıldığını duyurdu. Aynı süre içersinde 27 işyerinde bulunan 85 adet ölçü ve tartı aletinin ani olarak denetlendiğini belirten Uysal, “Ağustos ayı içerisinde muayene ve ceza ücreti olarak 3 bin 999 YTL 58 YKr tahsilat yapılarak, Bakanlığımızın Ölçüler ve Ayar Hizmetleri Fonu hesabına yatırıldı. İl Müdürlüğümüze ulaşan tüketici şikayetlerini en kısa sürede çözülmeye çalışıyoruz. Merkezi diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikayetleri il müdürlüklerine veya kaymakamlıklara ileterek sonuçlandırılmasını sağlıyoruz. Bu ay içersinde müdürlüğümüze ulaşan tüketici şikayeti sayısı 41 adettir. Bu şikayetlerin 40 tanesi ayıplı mal ve hizmet ve diğer 1 tanesi de taksitli kampanalı kapıdan satış şikayetleridir. İl merkezimiz ve ilçelerde yapılan denetimlerde 1"i dolum tesisi ve 1"i de bayi olmak üzere 2 adet firmada 22 adet LPG dolum tüpü ile 2 mamul zorunlu standartlar yönünden denetlendi. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 6 adet firmada 19 adet ürün denetimi yapıldı. Ayrıca 4703 sayılı kanunun kapsamında da 2 adet firmada 2 adet ürün denetimi yapıldı. İlimiz sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapan 16 gerçek kişinin 'Y-Yetki Belgesi' başvuruları Aydın Valiliği tarafından sonuçlandırılarak, bu kişilere ait belgeler düzenlendi” dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun gereğince il genelinde 2008 yılının başında başlatılan çalışmaların Mayıs ayında da sürdürüldüğünü hatırlatan Uysal, çeşitli kanunlar kapsamında çalışmaların ve ilgililere yardımlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.