Sık kullanılan ağrı kesicilerin ilaç alınmadığında ağrıların daha çok artmasına sebebiyet verdiğini belirten uzmanlar, ağrı kesici bağımlığının alkol ve eroine benzediğine dikkat çekiyor.
Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Sağlam, süreklilik arz eden baş ağrılarında ilaç kullanımı ve etkileri üzerine bilgi verdi. Sağlam, ağrı kesicilerin yaygın ve kontrolsüz kullanımının ilaç alınmadığı durumda ağrının daha da artmasına ve ağrının ilaçlara daha az cevap verir hale gelmesine sebep olduğunu belirtti.

Kontrolsüz kullanılan ağrı kesicilerinin mide ülseri, böbrek ve karaciğer yetersizliği gibi ciddi rahatsızlıklara da sebebiyet verdiğine dikkat çeken Sağlam, "Her gün ya da 2-3 günde bir ağrı kesici ilaç kullandığı için ağrı kesici bağımlısı olanların oranı azımsanmayacak sayıda.

Ağrı kesici bağımlılığından kurtulmak için arınma tedavisi lazım. Ağrı kesici bağımlılığı aynı eroin ya da alkol bağımlılığı gibi kişinin kendi kendine vazgeçemediği, tedavi gerektiren bir problem. Ağrı kesicilere sığınan kişiler ileride daha büyük ağrılara maruz kalıyor.

Ağrı kesicilere bağımlı yaşayan kişilerin sadece baş ağrısı değil konsantrasyon eksikliği, depresif durumlar, baş dönmesi, çarpıntı gibi şikayetleri de olabilir. Planlı bir tedavi ile bundan kolaylıkla kurtulmak mümkün" dedi.