AYNI ANDA CENAZE VE EYLEM...
 
Şehit polis Recep Şahin için cenaze töreni düzenlenirken aynı anda Kastamonu’da yaklaşık 600 kişilik grup, Plevne Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Türk bayrakları taşıyan grup, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.
 
Kastamonu Çankırı yolunda Başbakanlık konvoyuna yapılan saldırı sonucu şehit olan polis memuru Recep Şahin (34) için Kastamonu Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Cenaze törenine şehit polisin eşi Gülay Şahin ve oğlu Burak’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürü Sami Uslu, mesai arkadaşları ile vatandaşlar katıldı. Duygulu anların yaşandığı törende bir konuşma yapan, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, “Ben bir evladımı kaybettim. Bu, cezasız kalmayacak” dedi. Bu sırada şehit polisin eşi Gülay Şahin gazetecilere, “Başım dik, ağlamadım, ağlamayacağım. Onları sevindirmeyeceğim, kurşun atanların elleri kırılsın” dedi.
 
İçişleri Bakanı Güneş: Sinsi emellerine ulaşamayacaklar
 
Güneş, “Barış sözünü ağzından düşürmeyip çocuklarını dağlara salanlar, bu sinsi emellerine asla ulaşamayacaktır” dedi
 
Polis memuru Recep Şahin için düzenlenen törene katılan İçişleri Bakanı Osman Güneş, terör örgütüne sert mesajlar verdi. Saldırıyı yapanların Türkiye’de kaos ortamı oluşturmak istediklerini ifade eden Güneş, şöyle konuştu: “Bu hain saldırıyı organize edenler istiyorlar ki kaos olsun, ortalık gerilsin, vatandaş huzursuz olsun... Daha ötesi böylece sinsi emellerine yol açılsın, bu vatan bölünsün, millet ayrıştırılsın... Bugüne kadar bu milletin üzerinde böyle çok sinsi planlar yapıldı, ama bu kahraman millet gerektiğinde evladını şehit verdi, analar evlatsız kaldı, kardeşlerimiz dul kaldı, evlatlarımız yetim kaldı, ama bu milleti bölmeye, bu vatanı bölmeye hiçbir şer odağının gücü yetmedi. Seçimler yaklaşırken demokrasiyi ağzından düşürmeyip, aslında öz halkından korkanlar, barış sözünü ağzından düşürmeyip çocukların eline molotof vererek, silah vererek dağlara salanlar, bu sinsi emellerine asla ve asla ulaşamayacaklardır. Bu kirli senaryoyu bu millet bozacaktır. Sağduyudan ve aklıselimden asla ayrılmayacağız.”
 
HÜSEYİN ÇELİK: Kalleşçe yollara teşebbüs ediyorlar
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Hüseyin Çelik, Kastamonu’da polis otosuna düzenlenen hain saldırıya sert bir şekilde tepki gösterdi. Gaziantep’te seçim bürosu açılışı için katıldığı alanda vatandaşlara Kastamonu’da yaşanan üzücü olayı hatırlatan Çelik, “Ya kalleşçe ve namertçe yollara teşebbüs ediyorlar ya da ağızlarını bozuyorlar” dedi.
 
Çelik, demokrasinin dürüstlük serbest rekabet, yiğitlik, mertlik gerektirdiğini belirterek, “Böyle kalleşçe pusularla AK Parti’yi halkın hareketini engellemeye çalışanlar bilsinler ki, onlar ne yaparsa yapsınlar Anadolu insanı kendi çocuklarına sahip çıkacaktır. Allah’ın izniyle onlar da kalleşlikleriyle baş başa kalacaktır. Millet, bu hain saldırı karşısında daha da kenetlenecektir” dedi.
 
Yaralı polis ameliyat oldu
 
Kastamonu’daki polis otosuna yönelik saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş, saçlı derideki cisimlerin çıkartılması için ameliyat oldu. Doktorlar, “Birkaç gün içerisinde taburcu olur” dedi.
 
Türkiye