Beşiktaş'ın bu hafta başında anlaşmaya vardığı ve yarın İstanbul'a gelmesi beklenen Simao Sabrosa'nın, Türkiye'ye yılbaşından sonra geleceği öğrenildi. Bonservisi için Atletico Madrid kulübüne 900 bin Euro ödeyen Siyah Beyazlı kulüp, Portekizli oyuncu ile 2 buçuk yıllığına mukavele imzalacak.

BORSA'YA DA BİLDİRİLDİ!
Beşiktaş, Simao Sabrosa transferini borsaya da bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre bonservisine 900.000 euro ödenen Simao, önümüzdeki 6 aylık dönemde 2.2 milyon euro alacak.

Sonraki 2 yılda ise sezon başına 2.5 milyon euro ödenecek olan Simao Sabrosa'nın 2.5 yıl sonundaki maliyeti 8.1 milyon euroya ulaşacak.





Siyah beyazlılardan borsaya gönderilen açıklama şöyle: Atletico Madrid oyuncusu Simao Pedro Fonseca Sabrosa'nın transferi konusunda, kendisi ve kulübü ile anlaşılarak, oyuncu ile 2,5 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Futbolcuya sözleşme bedeli olarak 2010-2011 yarım sezonu için 2.200.000 avro, 2011-2012 sezonu için 2.500.000 avro ve 2012-2013 sezonu için ise 2.500.000 avro ücret ödenecek olup; kulübü Atletico Madrid'e ise 900.000 avro sözleşme fesih bedeli ödenecektir.

'Almeida ile anlaştık'
Ayrıca Almeida'nın dün Bild Gazetesi'ne yaptığı iddia edilen ve "Beşiktaş'a transfer olacağım haberleri gerçek değildir. Herhalde bu haberleri Beşiktaş başkanı çıkartıyor" ifadeleri Siyah Beyazlı yönetim tarafından yalanlandı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş futbol komitesi başkanı Serdal Adalı, Almeida ile bugün konuştuğunu ve kendisinin böyle bir açıklama yapmadığı söyledi
"Biz Almeida ile anlaştık. Şimdi sadece Werder Bremen ile son pürüzleri gidermeye çalışıyoruz. Sanırım bugün -yarın bu transfer de resmi olarak tamamlanacaktır. Dün Almeida'nın Bild gazetesine yaptığı açıklama hakkında da bugün kendisi ile konuştum. Kesinlikle Başkan Yıldırım Demirören hakkında iddia edildiği gibi bir ifade kullanmadığını söyledi. Sanırım yaptığı açıklama farklı anlaşılmış. Bu konu da bizim içimiz rahat. Bu tarz haberler transfer süreci boyunca çıkabilir. Biz Almeida'nın böyle konuşmadığını biliyoruz".
Basın toplantısı düzenledi, gözyaşlarıyla veda etti
Beşiktaş"ın ara transferde aldığı Portekizli Simao Sabrosa, gözyaşlarıyla Atletico Madrid"e veda etti.
Simao"nun, bugün düzenlediği basın toplantısında oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, 3,5 sezon formasını giydiği Atletico Madrid"de kimseyi hayal kırıklığına uğratmadığını söyledi. "Atletico Madrid beni daha büyük bir futtbolcu ve iyi bir profesyonel yaptı" diyen 31 yaşındaki Simao, "Atletico"ya geldiğimden beri kupa kazanmak için hep çaba gösterdik ve hayatım boyunca hiç unutamayacağım 2 Avrupa kupası kazandık. Takım olunca, hep birlikte düşününce daha güçlü olduğumuzu ve herşeyin daha kolay çözüldüğünü burada öğrendim. Beni bu şekilde, olağanüstü güzel uğurlayan takım arkadaşlarıma ve taraftarlara teşekkür etmeliyim. Bu formayı giymek benim için bir zevk ve onur oldu. Veda etmiyorum, çünkü bir Atletico taraftarı olmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.
Portekizli futbolcu, çok mutlu günler yaşadığı Atletico"da "örnek bir futbolcu" olarak hatırlanmak istediğini kaydetti.
CEREZO: "ONU, BU TAKIMDA OYNATMIŞ OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM"

Bu arada, Portekizli futbolcuya destek vererek basın toplantısına katılanlar arasında Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo da bulundu. Simao"yu Atletico"nun efsanevi futbolcularından biri olarak gösteren Cerezo, bu zamana kadar kulübe kazandırdıklarından dolayı Simao"ya teşekkür etti. Cerezo, "profesyonelliği ve hırslılığına" vurgu yaparak bahsettiği Simao için "Onu bu takımda oynatmış olmaktan büyük memnuniyet duydum. Atletico için önemli goller attı ve attırdı. Özellikle takım arkadaşları için örne

Simao'yu böyle uğurladılar
Kral kupası maçında Espanyol ile karşılaşan Atletico Madrid'te takımının tek ve galibiyet golünü kaydeden isim Simao oldu. Taraftarlar Portekizli yıldıza oyundan çıkarken ve maç sonrasında büyük sevgi gösterilerinde bulundu