Aileler gözyaşları içinde bebeklerini teslim alırken, Hastane Başhekimi İsmail Özcan bebeklerin kontrolünün devam edeceğini söyledi.

İnegöl Devlet Hastanesi yeni doğan servisinde 4 Temmuz'da 1 bebeğin ölümü, taburcu edilen 10 bebeğin de yeniden hastalanması üzerine, servis kapatılmış, yapılan inceleme sonucu bebeğin kalp rahatsızlığı sonucu öldüğü belirlenirken, diğer bebeklerin rahatsızlanmasına ise viral enfeksiyonun neden olduğu açıklanmıştı.

İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirildikten sonra durumları ağır olduğu için Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen 7 bebek bugün yapılan son kontrollerinden sonra ailelerine teslim edildi. Hastanenin yeni doğan servisinin önünde çocuklarını kucaklarına alan aileler gözyaşlarını tutamadı. Henüz 12 günlük olan çocuğunu ilk defa kucağına alan İbrahim Balkan, çocuğunun sağlık durumunun iyi olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, "Çocuğumuz İnegöl Devlet Hastanesi'ndeyken bize yaşamayacağını söylediler. Ancak burada yapılan müdahaleler sonucu çocuğum tekrar sağlığına kavuştu" dedi.

12 günlük bebeğine bu sabah Ecrin adını koyduğunu ifade eden Balkan, "Bize bu acıyı yaşatan kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Bebeklerin hastanelerine geldiklerinde sağlık durumlarının iyi olmadığını belirten Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi İsmail Özcan, sağlığına kavuşan bebeklerin 10 gün sonra tekrar kontrole getirilmesinin istendiğini söyledi.

Milliyet