Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan hastası olan Cihan Topal'a, naklin birinci yıl dönümünde sürpriz doğum günü partisi yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Cihan Topal'ın Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü'nde işe başlayacağı müjdesini verdi ve tablet bilgisayar hediye etti.
 
Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Akdeniz Restoran'da düzenlenen sürpriz doğum günü partisine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, nakli gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, çift kol naklinin yapıldığı Cihan Topal, Döşemealtı Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer katıldı. 
 
Rektör Kurtcephe, Türkiye'nin ilk çift kol naklinin 25 Eylül 2010'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapıldığını hatırlatarak, bunun hayatın normal akışı içinde ya da terörle mücadelede uzvunu kaybedenler için umut ışığı olduğunu vurguladı.
 
Genç yaşta iş kazasında iki kolunu kaybeden Cihan Topal'ın en çok kızını kucaklamak ve kızının elinden tutup gezdirmek istediğini, abdestini alıp namazını kılarak ibadetini yerine getirmek istediğini anlatan Kurtcephe, ''Bugün bunların hepsini yapabiliyor. Cihan ve bu uzuvları ona bağışlayan ailenin özverisi, birçok insanın hayatının değişebileceği gerçeğini gösteren güzel örnekler oldular'' dedi. 
 
Kurtcephe, uzuvların sahibi Milaslı Fatih Demirel'i (23) rahmetle anarken, bağış kararını verip Türk insanına önder olan anne ve babasına uzun ömürler diledi. 
 
Cihan'ın yeni kollarıyla topladığı kiraz ve incirleri yeme şansı bulduklarını da anlatan Kurtcephe, Cihan Topal'ın ''doğum günüm'' dediği naklin yıl dönümünü hediyeler vererek pasta ile kutlamak istediklerini ifade etti.
 
Nakil olmak isteyen çok sayıda hasta ile iletişim halinde olan ve onlara yol gösteren Cihan Topal'a tablet bilgisayar hediye eden Rektör Kurtcephe, ikinci hediye olarak, işsiz olan Topal'ın Akdeniz Üniversite Spor Kulübü'ne personel olarak alındığı müjdesini verdi.
 
Kurtcephe, şöyle konuştu:
 
''Cihan genç bir delikanlı. Eşi ve çocuğu var. Hayatını bir şekilde devam ettirecek. Bu topluma katma değer sağlaması gerekiyor. İstedik ki Akdeniz Üniversitesi ailesinin değerli bireyi, bu ailenin çatısı altında bizimle birlikte topluma hizmet etsin. Cihan, bugünden itibaren spor kulübümüzün çalışanıdır. Kulüpte Cihan'ın sevebileceği birçok iş var, tercih hakkını kullanacak, hangisini dilerse orada çalışacak. Cihan, genç sporcularla çalışacak ve bu ülkenin sporda bayrağını yükseltmek için gayret edecek. Cihan'ın bu çalışması bir çok engellinin spor yapmasını da teşvik edecek.''
 
Cihan Topal'ın organ nakli merkezinin faaliyetlerine katkı sağlaması için zaman da ayıracağını belirten Prof. Dr. Kurtcephe, uzuv ve organ nakli bekleyen hastalarla birlikte olması için Cihan'a ortam sağlanacağını bildirdi. Kurtcephe, Aydın'da yaşayan Cihan Topal'ın eşi ve kızıyla Antalya'da yaşamasını istedi.
 
DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer de, Cihan Topal'a 5 bin TL'lik çek verdi. 
 
YENİ PARMAK İZİ EMNİYETE BİLDİRİLECEK
Kurtcephe, bir gazetecinin Cihan'ın yeni parmak izlerinin emniyete bildirilip bildirilmediğini sorulması üzerine, ''İnanın benim bu hiç aklıma gelmedi'' derken; Doç. Dr. Ömer Özkan, mevzuata göre 6 ay sonra yeni parmak izlerinin emniyete bildirilmesi gerektiğini, bunu da yakın zamanda yapacaklarını kaydetti.
 
Çift taraflı kol naklinin dünyada 15'incisini gerçekleştirdiklerini belirten Özkan, 1 yıllık sürede reddetme atağını yaşamadıklarını anlattı. Doç. Dr. Özkan, bir yılık sürecin çok iyi geçtiğini söylerken, ''Herşey beklediğimizden daha iyi ilerledi'' dedi.
 
Cihan Topal ise duyguların ifade ederken, ''Sevinçten ağlamamak için kendimi zor tutuyorum'' diye konuştu. 
 
Topal, ameliyat ortamını sağlayan başta Rektör İsrafil Kurtcephe'ye, Ömer Özkan'a ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti. İnce işleri yapamasa da günlük tüm ihtiyaçlarını tek başına karşılayabildiğini kaydeden Topal, verici aileyle teşekkür etti. Verici aileyle sürekli telefonda görüştüğünü, 2 ay önce de yüz yüze görüştüğünü anlatan Topal, ailenin ellerini okşadığını ve çok duygulandığını aktardı. Cihan Topal, ileriki günlerde aileyi tekrar ziyaret edeceğini söyledi.
 
Cihan Topal, bir yıl içinde hayatının değiştiğini belirterek, Rektör Kurtcephe'nin iş sözünün de kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti. Ailesine bakmak zorunda olduğunu anlatan Topal, Antalya'ya yerleşip hayatını şekillendirmek istediğini ifade etti. 
 
Konuşmaların ardından üzerinde Cihan Topal, eşi ve kızının fotoğrafının bulunduğu pasta kesildi. Yıldönümü pastasını Cihan Topal elleriyle kesti.