Bakanlığın dakika bazında verdiği bilgilere göre, Kozinoğlu’na ilk uzman müdahalesi, odasında panik düğmesine basıldıktan 21 dakika sonra yapıldı ve 59 dakika içinde hastaneye yetiştirildi.
Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Kaşif Kozinoğlu’nun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylar zinciri şöyle gelişti: “Oda arkadaşının beyanına göre Kozinoğlu uzun süreli ve ağır spor yaptıktan sonra duş alıp odasına geldiğinde, yatağında fenalaştı. Tansiyonu yükselince koğuş arkadaşları dil altı hapı verip, odadaki acil durum butonuna bastı. İnfaz koruma memurları saat 18.16’da koğuşa girdi. Kaşif Kozinoğlu saat 18.18’de odasından sedyeyle alındı. 112 Acil Servise bilgi verildi.
 
Hastanede hayatını kaybetti
 
Kozinoğlu saat 18.24’te mahkûm kabul birimindeki revire getirildiğinde bilinci açıktı ve rahat nefes alıyordu. Saat 18.37’de ambulans cezaevine geldi. Araçtaki doktor Kaşif Kozinoğlu’na ilk müdahaleyi yaptı. Ambulans saat 18.47’de Silivri Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıktı ve saat 19.15’te ulaştı. Kaşif Kozinoğlu’na acil doktoru ve dahiliye uzmanı müdahale etti. Kozinoğlu saat 19.30’da hayatını kaybetti. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tabip’in de katıldığı muayenede, Kaşif Kozinoğlu’nun vücudunda herhangi bir kırık ve darp izine rastlanmadı. Nöbetçi savcı cenazeyi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Adli Tıp’ta dün otopsisi tamamlanan Kaşif Kozinoğlu’nun cenazesini, İstanbul Merkez Komutanlığı’ndan gelen bir inzibat ekibi teslim alarak GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Kozinoğlu, Selimiye Camisi’nde yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’na defnedilecek. Kaşif Kozinoğlu hayatını kaybetmeseydi, 22 Kasım Salı günü Odatv iddianamesiyle ilgili davanın ilk duruşmasında hâkim karşısına çıkacaktı. 
 
Geçen martta acil koduyla çağırıldı
 
KAŞİF Kozinoğlu, 10 Mart 2011’de tutuklandığında MİT’te başmüşavir görevindeydi. Terörle Mücadele ekipleri, 3 Mart’ta Ankara, Çayyolu’ndaki evine operasyon düzenlemiş ve tüm dijital verilere el koymuştu. Evde, bir bankanın bölge müdürü olan eşi Yeşim Kozinoğlu ile Bilkent Üniversitesi’nde okuyan oğlu Özel Kozinoğlu vardı. MİT, Kaşif Kozinoğlu’nu o gün acil koduyla geri çağırdı. Kaşif Kozinoğlu 9 Mart’ta Afganistan’daki görevinden askeri bir uçakla Türkiye’ye döndü. 10 Mart’ta da Beşiktaş’taki Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e 2 saat ifade verdikten sonra çıkarıldığı İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Silivri 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumuna konuldu. Odatv iddianamesinde Kaşif Kozinoğlu’nun, odatv’ye yapılan baskında ele geçirilen ve devlete ait çok gizli olduğu ileri sürülen belgeleri sızdırdığı iddia edilmişti. Kozinoğlu hakkında terör örgütü üyeliği ve gizli belgeleri temin etmek suçlamasıyla 38-69 yıl arası hapis cezası isteniyordu.
 
hürriyet