Birçok ünlünün olduğu gibi, Sinem Kobal'ın da güzelliğini pahalı markalara borçlu olduğunu ya da makyajsız adımını bile sokağa atmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Onu 13 yaşında 'Dadı' dizisindeki başarılı oyunculuğuyla tanıdığımızda henüz bir çocuktu. Son olarak da 'Selena'da hoş bir kadın olarak karşımıza çıktı. Fakat hala dermatoloğunun sözünü dinleyen, makyajını temizlemeden asla uyumayan ve saç bakımını aktarlardan aldığı karışımlarla yapan uslu bir kız o...

MAKYAJLA YATMAM
Cildinizin bakımında hangi ürünleri kullanıyorsunuz?
Dermatoloğumun önerdiği Neostrata ürünleriyle bakım yapıyorum. Cilt temizliğine çok önem veriyorum ve ayda bir kere profesyonel derin temizleme bakımı yaptırıyorum. Cilt için en zararlı şey, bütün gün yüzünüzde taşıdığınız makyajla yatağa girmek. Bu hatayı asla yapmıyorum.

Bu aralar çok gündemde olan antiaging özellikli ürünlere merakınız var mı?
Genç bir cildim olduğu için şimdiden bir sürü bakım kremiyle onu yormak istemiyorum. Zamanı geldiğinde tabii ki gerekli ürünleri kullanacağım.

Makyajla ilk ne zaman tanıştınız?
Dört yaşındaydım. Annemin altın halka küpelerini takıp, kan kırmızı rujunu sürmüştüm. Ruju aynı zamanda allık da yapmıştım. Bunu nasıl hatırladığımı sorarsanız, o halde uyuyakaldığımda çekilmiş bir fotoğrafım var. Daha bilinçli olarak hatırladığım ise, 13 yaşında 'Dadı' dizisi için bana makyaj yapılmıştı. Tabii genç bir kızı canlandırdığım için gayet doğal ve abartıdan uzak bir makyajdı.

Bir parfümeriye girdiğinizde ilk hangi ürünler dikkatinizi çeker?
Kozmetik alışverişine bayılırım. İlk rujlara ve parfümlere yöneliyorum. Bazen kullanmayacağımı bilsem bile bir sürü şey alıp çıktığım oluyor.

'Selena'nın setinde yapılan makyajla özel hayatınızda yaptığınız birbirine benziyor mu?
Pek sayılmaz. Canlandırdığım karakterin çok renkli bir makyajı vardı. Aynı şekilde kıyafetleri de öyle. Normal hayatta ise ben daha doğal ve sade renklerden hoşlanıyorum. Aslında süsü seven bir kızım ama sette makyaja o kadar doydum ki, günlük hayatımda çok fazla yapmıyorum.

Hangi ürünlerle makyaj yapıyorsunuz?
Maskara, allık ve siyah-kahve arası bir göz kalemi benim makyajımı özetliyor. Arkadaşlarımla buluşacaksam yüzüme fondöten sürmem. Sadece biraz renklendiririm.

Makyaj artistlerinden öğrendiğiniz bir tüyo söyler misiniz?
Göz içlerinin aydınlık olduğu, dışa doğru koyulaşan gölgeli göz makyajını seviyorum. Nasıl yapıldığına çok dikkat ettim ve öğrendim. Kendime ve hatta arkadaşlarıma bile yapabiliyorum artık.

İŞTE KOBAL'IN SAÇ BAKIM KÜRÜ
Saç bakımınız için neler yapıyorsunuz?
Saç bakımı makyajdan daha önde gelir benim için. Kuaförüm belli aralıklarla nem ve protein bakımı yapıyor. Evde de annemin aktarlardan aldığı malzemelerle hazırladığı bakımları yapıyorum. Mesela, saçı besleyici bir bakım var; Bepanthene ampul, badem yağı, zeytinyağı ve bıldırcın yumurtası karışımını kirli saça uyguluyorum ve 20 dakika bekletiyorum. Saçtan kolay temizlenmesi için önce saç kremiyle ardından şampuan ile yıkıyorum.