Ağca, Peter Orlandi'ye, Emanuela'nın yaşadığını, bir Avrupa ülkesinde, bakıldığına, kendisinin de araya girerek, onu kaçıran örgütün kızı salıverileceğini söyledi. ağca, " sana dökümanlar vereceğim, onlarla gideceksin ve kardeşin salıverilecek. kardeşin için işin yüzde 50'si bana, yüzde 50'si de onlara bağlı" dedi..

Tabiki bu sözler, Ağca'dan usanmayan İtalya'da büyük yankı buldu...

Repubblica gazetesinin, büyük yer ayırdığı görüşmede, Peter Orlandi ile Ağca, 3,5 saat İtalyanlar'la görüştü. Görüşmede İtalyanca konuşan Ağca, " Hala konuşuyor musun" sorusuna "Nasıl unutabilirim ki" diye karşılık verdi. 40 dakika da Peter Orlandi ile başbaşa başka bir odada görüşen

Ağca ile Peter arasında şu konuşma geçti:

Peter: Ali, bak elimde babama yazdığın bir mektup var. Burada diyorsun ki, eğer Türkiye'ye gönderilir ve serbest kalırsam, Emanuela'yı bırakacaklar. Senden verdiğin sözü tutmanı istiyoruz. Neler biliyorsun

Ağca: Emanuela'nın yaşadığına seni temin ederim. Durumu çok iyi, hiçbir şekilde kötü muamele edilmedi.

Peter: Peki nerede?

Ağca: Avrupa'da ama tam yerini bilmiyorum

Peter: Ama yaşıyor değil mi?

Ağca: O konuda rahat ol. Emanuela gayet iyi durumda. Bunu bazı kurumların da yardımıyla birlikte bulacağız. Ben sana belgeler vereceğim, sen de onlarla gidip kardeşini alacaksın.

Peter: Peki kapalı bir yerde mi tutuluyor.

Ağca: Evet kapalı ama esir değil. Benim için kaçırdılar onu

Peter: Peki bu adamlarla hala bağın var mı?

Ağca: Bu örgüte erişebilirim. Bu işin yüzde 50'sini bana, yüzde 50'si onlara bağlı olacak. Bırakıldığı takdirde, bazı şeyleri ifşa edebileceğinden korkuyorlar.

Peter: Neden bitirmediler.

Ağca: Fransa'da veya İsviçre'de bir villada da olabilir. Ama salıverilmesi için Batı kurumları el ele çalışmalı. Banda Magliana'nın (Bir italyan örgütü) dağıldığı yalan. Bazı tavizler verilmeli ve bu tavizler, Papa Ratzinger'in 13 Mayıs'ta Fatima'yı ziyaret etmesinden önce olmalı.

NE OLMUŞTU?...

Vatikan'da çalışan bir memurun kızı olan Emanuela Orlandi, 22 Haziran 1983'te Roma'da esrarengiz biçimde ortadan kaybolmuş ve bir daha kendisinden hiçbir haber alınamamıştı. Aileye telefon açan kimliği meçhul kişiler, Emanuela'yı Ağca'nın serbest bırakılmasını sağlama amacıyla kaçırdıklarını ileri sürmüşlerdi. Emanuela vakası henüz tam olarak aydınlatılamamakla birlikte, son bir yıl içerisinde 1983'te kızın bir mafya çetesi tarafından kaçırılmış ve öldürülmüş olabileceği de ileri sürülüyor.

VATAN